WhatsApp Image 2023 07 22 At 15.51.19 3

Winst in Galamatch

In de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie op Gent, bekampten onze Kerels FC Volendam. KVK won de wedstrijd met 2-1.

22/07/2023
WhatsApp Image 2023 07 22 At 15.08.13

DE BASISELF

Edward Still koos voor Tom Vandenberghe in doel.

Wasinski, Joao Silva en Radovanovic vormden de driemans-achterhoede. Dylan Mbayo was actief op de rechterflank. De Neve mocht de linkerflank afdweilen.

Nayel Mehssatou, Audoor en Kadri waren de driehoek op het middenveld.

Voorin stonden Messaoudi & Avenatti samen in de punt van de aanval.

WhatsApp Image 2023 07 22 At 15.51.19 4

1-1 BIJ DE RUST

Onze Kerels begonnen de wedstrijd met goede intenties. Na 3 minuten trapte Messaoudi net naast op aangeven van Kadri.

Aan de overzijde was het wel meteen raak. Na een lichte overtreding in de zestien mocht Mühren aanleggen vanop de strafschopstip. Vandenberghe kon er net niet bij. 0-1.

KVK ging wel op hetzelfde elan verder. Kadri probeerde het van afstand. De Neve kraakte zijn schot. Radovanovic kon zijn hoofd net niet tegen een gevaarlijke vrije trap zetten.

Na een goede 20 minuten was het dan wel raak. Een knappe actie van Kadri speelde Dylan Mbayo vrij en die kon op de doelman af. Dylan vond de ruimte naast de Nederlandse keeper. 1-1. De bordjes weer in evenwicht.

De nieuwe tussenstand zorgde voor berusting bij beide elftallen en het tempo en niveau van de wedstrijd zakten wat. Voor Volendam trapte Zeefuik over. Mbayo werd net op tijd gestuit vooraleer hij aan zijn volgende gevaarlijke run kon beginnen.  1-1 was dan ook de logische ruststand.

WhatsApp Image 2023 07 22 At 16.38.48

BRUNO BESLIST MATCH

Bij de start van de tweede helft kwam Lars Montegnies Lynnt Audoor vervangen. De enige wissel na 45 minuten in het basiselftal van Still.

Het eerste kwartier zagen we hetzelfde wisselvallige beeld als in de eerste helft, maar na een uur spelen nam KV Kortrijk het heft volledig in handen. Een scherpe voorzet van De Neve werd door Mehssatou niet in doel verlengd. Een schot van Mbayo zeilde over de Volendamse kooi.

Tijd voor de volgende rood-witte wissels met de inbreng van Bruno & Challouk. Onze Kerels bleven nu drukzetten. Challouk vond Mbayo op de linkerflank, die schudde zijn naaste belager van zich af op snelheid en zag Bruno het strafschopgebied inlopen. Goede assist. Koel afgewerkt. 2-1.

De bezoekers leken nu op breken te staan. De doelman moest een knal van De Neve uit zijn doel ranselen en een schot van Mbayo ging voorlangs. Een derde doelpunt bleef net uit. De eindstand van de Galamatch was zo 2-1.

Volgende zondag 30 juli staat de eerste competitiematch van onze Kerels op het programma op het veld van KAA Gent. Onze abonnees genieten van 50% korting op hun ticket! Mis niets van het komende seizoen en koop je abonnement via onderstaande link.