WhatsApp Image 2024 08 25 At 20.53.12
WhatsApp Image 2024 08 25 At 20.53.12

Veekaa gaat met 1-0 onderuit in Charleroi

Na de overwinning tegen Standard trok de Veekaa naar Mambourg voor het duel met Charleroi. Winst betekende een 9 op 15 en een derde plaats in de klassering.

Om die doelstelling te realiseren wijzigde coach Alexandersson zijn team op twee plaatsen. El Idrissy begon op de linkerflank waardoor De Neve naar de bank verhuisde. Ambrose die vorig weekend de winninggoal maakte, startte in de basis ten nadele van Kaneko. Dejaegere, voor het eerst in de selectie, begon op de bank.

25/08/2024
WhatsApp Image 2024 08 25 At 19.33.12 3
WhatsApp Image 2024 08 25 At 19.33.12 3

Moeilijke eerste helft voor de Kerels

De Kerels kenden een moeilijke eerste helft waarbij ze volledig het spel moesten ondergaan. De thuisploeg kreeg al snel wat corners en de eerste kans ging maar net naast. Heymans plaatste de bal maar zijn poging belandde net buiten het doelkader.

De tweede poging van de nummer 18 van Charleroi was wel raak. Captain Zorgane bracht de bal voor, de Kempenaar zette er zijn hoofd tegen en versloeg zo Gunnarsson: 1-0 na tien minuten spel.

De Veekaa had het moeilijk om te reageren tegen de goed georganiseerde Carolo’s die vlotjes domineerden. El Idrissy dropte een bal voor doel maar Koné kende er geen enkel probleem mee. Op een snelle counter had Guiagon Heymans beter moeten aanspelen, maar deed dat niet en verprutste zo de kans op de tweede treffer.

Charleroi bleef heer en meester wat resulteerde in 77 procent balbezit. Bernier had een erg goeie kans aan de voet maar de hoek was te scherp. Kort daarop was hij de aangever voor Badji maar die kon geen kracht zetten bij zijn schotje. De 2-0 kwam er dan toch via Guiagon maar voorafgaand buitenspel van Bernier verbrodde het Henegouws feestje.

Een eerste helft om snel te vergeten dus.

WhatsApp Image 2024 08 25 At 21.04.42
WhatsApp Image 2024 08 25 At 21.04.42

Dejaegere maakt zijn comeback

De rood-witten gingen met iets aanvallendere intenties van start na de rust maar kwamen al meteen goed weg in de eerste minuut van de tweede helft. Guiagon haalde uit vanop afstand, de bal week af op een Kortrijks been en de knal spatte uiteen op de paal.

KVK kon toch eens tegenprikken toen Alebiosu zich goed doorzette en een voorzet richting tweede paal verstuurde, maar Koné plukte de bal uit de lucht nog voor Ambrose gevaar kon creëren.

De Zebra’s bleven de baas op alle vlakken en coach Alexandersson probeerde het dan maar met een driedubbele wissel. Dejaegere maakte zijn grote heroptreden, maar ook Takamine en Messaoudi kregen een nieuwe kans.

Heymans vuurde van dichtbij een nieuwe poging af, Gunnarsson stond op de goeie plaats. Aan de overkant mocht ook Takamine stevig op doel vuren, zijn trap ging naast.

Pechmoment in minuut 70 toen Fujii (lip) en Alebiosu (hoofd) tegen elkaar aanliepen en beiden moesten vervangen worden bij die ongelukkige botsing. De Neve en Mampassi waren hun vervangers.

Kort daarop dan toch gevaar voor de bezoekers toen Messaoudi, knap vrijgespeeld door Dejaegere, vanop rechts mocht voorbrengen maar Petris toch nog wegwerkte. Brecht was ook nog even zelf gevaarlijk, maar Koné liet zich niet verrassen. Toch was het Charleroi dat nog iets dichter bij een doelpunt was toen een nieuwe kans van Heymans opnieuw de paal raakte. Helemaal in het slot van de match dreigde Lagae ook nog eens met een kopballetje dat uiteindelijk een opraper bleek voor de thuiskeeper. Ook Mampassi’s poging met het hoofd in de extra tijd was niet binnen het kader.

Volgende zondagavond 1 september spelen de Kerels thuis tegen STVV, dat voorlaatste staat. Aftrap om 19.15u.

WhatsApp Image 2024 08 25 At 19.33.14 2
WhatsApp Image 2024 08 25 At 19.33.14 2

DIGEST

Charleroi speelde met Koné, Badji (68′ Sylla), Dragsnes (87′ Ousou), Bernier (79′ Mbenza), Camara, Zorgane, Guiagon (79′ Nzita), Petris, Keita, Andreou, Heymans
Bank: Defourny, Mbenza, Ousou, Dabbagh, Titraoui, Sylla, Boukamir, Rogelj, Nzita

KVK speelde met Gunnarsson, Kadri, Bruno (58′ Dejaegere), Fujii (70′ De Neve), Ferri (58′ Messaoudi), Ambrose, Silva, Lagae, Alebiosu (70′ Mampassi), El Idrissy, Mehssatou (58′ Takamine)
Bank: Pirard, Dejaegere, Sissako, De Neve, Kaneko, Mampassi, Fossum, Messaoudi, Takamine

Goals: 10′ Heymans (1-0)
Geel: Andreou, El Idrissy, Kadri, Ambrose