DSC 1223
DSC 1223

Punten op de i

Freyr Alexandersson werd de voorbije dagen ten onrechte betrokken in een ‘mediastorm’ waardoor hij naar eigen zeggen ‘diep gekwetst’ werd. Bij het begin van de persconferentie wou hij dan ook meteen de punten op de i zetten.

27/09/2024

De persconferentie werd niet enkel door journalisten maar ook door vijf studenten journalistiek van Howest bijgewoond. De coach richtte zich dan ook meteen tot die jonge journalisten in spe: “Houd er voor jullie carrière rekening mee dat je geruchten eerst checkt en dubbelcheckt voor je ze publiceert.”

Dat herhaalde hij ook naar de persmensen toe die deze week meldden dat Freyr Alexandersson KVK verliet om coach te worden van Cardiff City. De coach was vorige week enkele dagen niet op training doordat hij – net als zijn gezin – gevat werd door griep. Volgens de media loog hij tegenover zijn groep en reisde hij die dagen naar Cardiff.

De clubleiding wist door diverse contacten met de coach maar al te goed dat hij thuis zat met koorts. Freyr kreeg door de foute berichtgeving ten onrechte aardig wat bagger over zich heen.

Freyr Alexandersson: “Dit heeft me ontzettend pijn gedaan. Als je samenwerkt, zoals wij hier met de mensen van de pers doen, dan doe je dat op basis van eerlijkheid en vertrouwen. Als je nieuws brengt, dubbelcheck het dan. En dat kan het best bij de persoon zelf. Maar niemand heeft me gecontacteerd. Ik verzeker jullie dat als je me contacteert, ik niet zal liegen. Ik weet dat iedereen in zijn job fouten maakt, maar als dat het geval blijkt, moet je ook sorry kunnen zeggen.”

Waarop de twee betrokken journalisten zich uitvoerig excuseerden voor de desinformatie en het hoofdstuk werd afgesloten.

UNION

Er is immers zondag weer voetbal en daar gaat het om. Dan reist KV Kortrijk naar Union dat nog niet de resultaten van vorig seizoen haalde maar donderdag in Fenerbahce bewees dat het weer klaar is voor goed voetbal.

“Er zijn drie keyplayers weg bij Union, dat vraagt aanpassing voor het team, maar de coaches zijn sterk bezig en er is een goede structuur in het team,” aldus Alexandersson.

Centrale verdediger Haruya Fujii trainde deze week weer voluit mee. Gilles Dewaele daarentegen kon amper trainen na de trap in de rug die hij incasseerde vorige zondag in Leuven. Zaterdag zal worden uitgemaakt of hij speelklaar is. Nog enkele spelers hebben lichte blessures waardoor het onduidelijk is wie zondag in het team staat in het altijd sfeervolle Dudenpark.