WhatsApp Image 2024 07 28 At 17.42.33
WhatsApp Image 2024 07 28 At 17.42.33

Gent wint openingsmatch met kleinste verschil : 0-1

KVK ontving op de eerste speeldag van de competitie AA Gent, toch altijd een halve derby die tot de verbeelding spreekt van de voetballiefhebber. De tribunes zaten dan ook heel goed vol voor de openingsmatch van de Kerels.

Coach Alexandersson gaf de nieuwkomers Gunnarsson en Kaneko een basisplaats in zijn startelftal. Kadri startte op de bank. De Buffalo’s brachten met Watanabe, Kums en Mitrovic liefst drie ex-KVK’ers aan de aftrap.

28/07/2024
WhatsApp Image 2024 07 28 At 16.28.23
WhatsApp Image 2024 07 28 At 16.28.23

Geen goals ondanks veel goeie wil

Veel sfeer in de openingsfase van de match waarbij de beide teams kozen voor een studieronde met veel middenveldspel. De warme temperatuur (24 graden) vergde veel energie, maar er werd toch met best veel intensiteit gespeeld.

Het was wat zoeken naar de juiste combinaties bij de twee ploegen en de balverliezen zorgden ervoor dat we wat moesten wachten op de eerste uitgespeelde kansen. Die kwamen er net voor het kwartier en we kregen er ééntje aan elke kant. Een hoekschop van Kums leverde een gekraakt schot van Delorge op dat over ging, Roef duwde een pegel van Bruno op pass van De Neve in hoekschop.

KVK nam het initiatief nu wat steviger in handen, een ingestudeerde corner van Kaneko bereikte via Bruno net niet de juiste Kerel. Takuro had kort daarop bijna kunnen profiteren van een risicovolle terugkopbal van Kums richting Roef.

Alebiosu pakte de eerste gele kaart van het seizoen en na de drankpauze verdween het tempo wat uit de match tot Fadiga iedereen opschrikte met een knal over doel. Een slimme poging van Silva leek het laatste wapenfeit uit de eerste helft te worden, tot Mehssatou in de slotminuut vanop afstand nog eens staalhard op de vuisten van Roef knalde : 0-0 halfweg.

WhatsApp Image 2024 07 28 At 17.27.56
WhatsApp Image 2024 07 28 At 17.27.56

Kerels kunnen kansen niet verzilveren

De rood-witten trokken na de rust richting spionkop en dat leek hen duidelijk te inspireren. Ze verhoogden het tempo en kampeerden in de beginfase van de tweede periode op de Gentse speelhelft. Dat leverde een erg goeie mogelijkheid op voor Bruno maar zijn kopbal miste kracht om de bezoekende doelman te verontrusten. Ook de volgende kans was trouwens voor Massimo toen Roef de bal in zijn voeten bokste maar onze nummer 17 verknalde ietwat onbesuisd de kans. Ook de derde goeie mogelijkheid was voor de Kerels, Kaneko pegelde met links net naast het doel.

Onze nieuwe middenvelder kreeg ook geel voor een schwalbe, eerder al had Ambrose dezelfde kleur gezien toen hij als niet-kapitein ging protesteren bij de ref. Net toen KVK de match volledig in handen leek te nemen, scoorde Gent op een snelle counter. Gudjohnsen duwde een strakke lage voorzet van Hong voorbij Gunnarsson en de Buffalo’s stonden 0-1 voor, met goedkeuring van de VAR.

Alexandersson bracht met Messaoudi en Kadri twee verse krachten op het veld in de hoop het tij te keren en dat loonde bijna toen Mehssatou zijn geplaatste bal toch nog in hoekschop verwerkt zag door Roef. KVK bleef vurig strijden, Ambrose claimde een penalty maar kreeg die niet en ondanks zes extra minuten wijzigde de stand niet meer. De ingevallen Ferri kopte immers de beste kans van de tweede helft over doel.

Komende zondag 4 augustus trekken we richting Jan Breydel voor de derby met Cercle Brugge. Aftrap om 16 uur. Eerstvolgende thuismatch op zondag 18 augustus om 18.30u. Dan ontvangen de Kerels Standard.

WhatsApp Image 2024 07 28 At 16.18.08
WhatsApp Image 2024 07 28 At 16.18.08

DIGEST

KVK speelde met Gunarsson, Kaneko (70′ Messaoudi), Fuiji, Silva, Alebiosu (80′ Ferri), Mampassi, Mehssatou, De Neve, Fossum (80′ El Idrissy), Bruno (70′ Kadri), Ambrose
Bank: Pirard, Malinov, El Idrissy, Challouk, Kadri, Ferri, Decoene, Huygevelde, Messaoudi

AA Gent speelde met Roef, Delorge, Surdez (68′ Fernandez-Pardo), Brown, Watanabe, Hong (77′ Gerkens), Gudjohnsen, Yokota (86′ Kandouss), Mitrovic, Fadiga (68′ Samoise), Kums
Bank: Schmidt, Fernandez-Pardo, De Vlieger, Fortuna, Samoise, Gambor, Sonko, Gerkens, Kandouss

Goals: 59′ Gudjohnsen (0-1)
Geel: Alebiosu, Hong, Ambrose, Kaneko, Fadiga
Toeschouwers : 5.980