DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: "Kansen creëren én afmaken"

“We hebben in de eerste twee wedstrijden veel en grote kansen gecreëerd maar we moeten die beter leren afmaken”, weet Freyr Alexandersson. Dat is waar hij op hamert in aanloop naar de trip naar Dender.

09/08/2024

“Dender is een goede ploeg die haar start niet heeft gemist. Het hield een clean sheet tegen Union en het won op Gent. Dat team is duidelijk heel sterk. We zullen ze zeker niet onderschatten.

“Wij spelen nooit gemakkelijke matchen, dat weten we maar al te goed. Maar als we iets willen halen, zullen we extra gefocust moeten zijn. En de kansen die zich voordoen ook afmaken.”

“Het wordt een intense en fysiek zware wedstrijd”, voorspelt de coach. “Dat was het tegen Cercle ook maar nu wordt het wel enigszins anders. We moeten uitkijken naar opportuniteiten om het verschil te maken.”

Freyr Alexandersson is tevreden over de voorbije weken: “Volgens de parameters domineerden we de tegenstander fysiek in beide wedstrijden. Ik kijk ernaar uit hoe we de volgende weken verder zullen groeien.”

Silva speelklaar

De kans dat captain Joao Silva speelt, is reëel. De Portugees liep een breuk in een vinger op en moest worden geopereerd aan de hand maar als er geen complicaties komen, zal hij inzetbaar zijn.

Dewaele, Sissako, Afolabi en Seck zijn nog niet speelklaar. Zij krijgen in de blessureboeg het gezelschap van Youssef Challouk die behandeling nodig heeft aan de vorig jaar zwaar geteisterde knie.

Vanop de persbank kwamen tijdens de persconferentie nog vragen over de inzetbaarheid van Kadri en de Japanse nieuwkomer Takamine.

“Kadri heeft zijn hoofd vrijgemaakt, traint goed mee, viel ook goed in en staat alweer dichter bij de ploeg”, aldus de coach. “Onze derde Japanner heb ik vorige week niet laten starten. Hij kende zijn medespelers en het spel van de Jupiler Pro League nog niet en bovendien had iedereen die de vorige week tegen Gent speelde het voldoende goed gedaan om niet te moeten worden vervangen.”