DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: "Brecht is een persoonlijkheid"

In de aanloop naar de belangrijke thuiswedstrijd zondag tegen Standard was de komst van Brecht Dejaegere naar de ‘oude stal’ uiteraard een gespreksonderwerp. Freyr Alexandersson was verheugd: “Hij is een persoonlijkheid die we nodig hebben.”

14/08/2024

“Ik kende Brecht Dejaegere niet, maar toen de clubleiders me zegden dat ze hem konden binnenhalen en ik hoorde wie hij was en wat hij voor de club betekende, was ik meteen enthousiast”, aldus de coach.

Brecht is een personality met ervaring en clubliefde. Ik heb bovendien ook wel gezien welke grote voetballer hij in het verleden al was, bij KVK en later bij Gent en Toulouse.”

"Closed game"

Maar eerst en vooral is er zondag natuurlijk het duel tegen Standard, de club waartegen de Veekaa al vaker punten haalde.

Freyr weet uiteraard dat de Rouches in drie wedstrijden nog geen enkel doelpunt incasseerden én dat ze met Bulat een sterke speler bezitten die wedstrijdbepalend kan zijn.

“Ik kende Bulat van bij de internationale jeugdteams waarbij hij speelde. Hij is sterk bij stilstaande fases: corners, vrijschoppen en ook op afstandsschoten. We zijn gewaarschuwd en gewapend.”

“Het wordt een ‘closed game’, een gesloten wedstrijd met veel intensiteit. Wie de beste mindset heeft, zal winnen,” aldus de coach, die binnen de spelersgroep niet meer terugkijkt op de miskleun van vorig weekend maar vrijdagmiddag alleen op verzoek van de pers nog even wou reageren.

"De slechtste match"

“Het was de slechtste match die wij al speelden sinds ik hier ben. Ik zag het helemaal niet aankomen, ook niet in het wedstrijdbegin, maar na de 1-0 zakte alles ineen. Ik was héél ontgoocheld, absoluut.”

“Het enige positieve waren de supporters. Ik ben ze daar heel dankbaar voor; Ik zie dat in België de supporters na een nederlaag vaak negatief reageren. Ik heb het enorm geapprecieerd dat die van ons dat niet deden. Dit is wat ze noemen ‘togetherness’, samenhorigheid binnen de club. Mooi zo.”

“Ik ben ook tevreden met de reactie van de spelers deze week. Ze zijn hongerig om weer op het veld te staan. Ik hoop dat ze zondag zullen tonen wat ze waard zijn.”

Ik ben erbij zondag!