DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: "Beter samenspel"

“We hebben veel nieuwe spelers en dan is het belangrijk dat de connectie tussen de spelers optimaal is. Voor efficiënt samenspel heb je een paar maanden nodig. Ik moet daarin zelf ook leren geduldig zijn”, zegt Freyr Alexandersson.

30/08/2024

De KVK-coach zou willen dat het proces sneller gaat, maar het inpassen van nieuwkomers vraagt inderdaad altijd tijd. “We missen connecties. Zoals de connecties van de vleugelspelers met de spitsen. Daar oefenen we sterk op.”

Freyr praat niet meer over de wedstrijd in Charleroi waar de eerste helft ondermaats was. “We hebben het achter ons gelaten”, zegt hij. “We focussen op zondag. Ik wil agressiviteit en een goede mindset zien zoals dat het geval was thuis tegen Gent en Standard.”

STVV

Het duel tegen STVV is nog maar de derde thuiswedstrijd van het seizoen. “En ik weet dat we thuis altijd iets meer kunnen”, heeft de coach inmiddels al vastgesteld.

Vanuit de pers kwam de vraag wat hij ervan vindt dat de media aangeven dat ‘de coach van STVV zal worden ontslagen als hij verliest op Kortrijk’.

“Ik geef nooit commentaar over collega’s. Ik was nog nooit in die situatie maar ik weet dat het voor elke coach erg is dit te moeten horen. Ik zie in ieder geval progressie bij STVV dat de eerste wedstrijden nog spelers miste die aantraden op de Olympische Spelen. De laatste resultaten waren  behoorlijk: 3-3 en 0-0. Wij zullen ze zeker niet onderschatten.”

Geen blessures

Net als vorige week kan de coach meegeven dat er binnen zijn ruime kern geen blessures meer zijn in de groep. “Gilles Dewaele wou er vorige week al bij zijn, maar we willen niets overhaasten. Hij zal vermoedelijk wel tot de selectie behoren zondag. Abdou Sissako is ook hersteld maar hij heeft nog wel een paar weken nodig om helemaal wedstrijdfit te zijn. We spelen volgende week een oefenwedstrijd die voor spelers zoals hij heel nuttig zal zijn.”

En of Brecht Dejaegere zal starten? “Hij is fysiek klaar om te starten al is hij nog niet op zijn top. Maar hij kent zijn rol en heeft getoond dat hij nuttig is. We zullen zaterdag uitmaken of hij start.”

KVK-STVV is hoe dan ook een heel belangrijke wedstrijd die zal aangeven in welke zone van de rangschikking de Veekaa naar de eerste interlandbreak toe gaat.

Ik ben erbij!