DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: "29 fitte spelers"

“Ik ben enorm blij: we hebben geen geblesseerde spelers meer,” verkondigde Freyr Alexandersson. 

23/08/2024

De coach gaf meteen een pluim aan zijn technische staf en aan de medische staf die de geblesseerde spelers hebben begeleid naar spoedig herstel. “We trainden vrijdagvoormiddag met 29 spelers.”

Freyr beseft dat zijn kern ruim is. “We zijn met veel, maar toch is dat beter dan dat je zes geblesseerden aan de kant hebt staan”, weet hij. “Drie of vier spelers zouden best de club verlaten. Het zou goed zijn voor hun carrière dat ze elders meer speelgelegenheid krijgen. Maar van de spelers die tot hiertoe hebben gespeeld wil ik er geen kwijt. Al weet ik dat de transferperiode nog twaalf dagen duurt en dat er dan soms rare dingen gebeuren.”

Brecht

Natuurlijk hadden de persmensen tijdens de wekelijkse persconferentie vragen over de laatste nieuwkomer: Brecht Dejaegere. “Hij is een goede leider, heel intelligent”, prijst de coach. “Ja, hij zal zondag tot de selectie behoren.”

Of Brecht dan de captain van het team wordt? “Daar ben ik nog niet mee bezig geweest. Hij zal uit zichzelf een leider zijn. Ik heb een ‘captain’s group’, een kransje van spelers die de groep leiden. Joao Silva leidt die groep.”

Bram of Mark

Andere voor de hand liggende vraag: blijft Bram Lagae – die het vorige zondag bij zijn debuut uitstekend deed – in de ploeg of keert Mark Mampassi terug? Alexandersson antwoordde slim: “Ik had nog nooit eerder 29 spelers in mijn kern, dat is nieuw voor mij. Als je dan een selectie van 20 moet maken, is dat extreem hard. Maar het is natuurlijk positief dat je zoveel keuze hebt. Ik ben blij met de centrale verdedigers die ik heb. Na zijn wedstrijd van vorige week verdient Bram te starten. En na zijn prestaties van de jongste zes maanden verdient Mark om erbij te zijn. Het hangt van meer af dan van de onderlinge vergelijking: het hangt ook af van mijn tactisch plan voor die ene wedstrijd.”

Charleroi

Zondag gaat de trip naar Charleroi dat net als KVK 6 punten telt. “We hebben er onlangs nog gespeeld. Het is een moeilijke plaats om op bezoek te gaan. Ik zei toen al dat Charleroi te goed was voor de Play Downs. Het is een fysiek sterk team. Maar het is aan ons om goed weerwerk te bieden: wij hebben geen grote geschiedenis van twee opeenvolgende overwinningen. Daar moeten wij na de zege tegen Standard dus wel voor gaan.”

Ik ga mee zondag!