LUS 6796
LUS 6796

3-0 op AZ

Deze middag werkten onze Kerels hun laatste oefenwedstrijd af op het veld van AZ. De wedstrijd eindigde in een 3-0-nederlaag.

20/07/2024
LUS 6863
LUS 6863

DE BASISELF

Nieuwkomer Patrik Gunnarsson begon in doel. Alebiosu vonden we op de rechterflank. De Neve dweilde de linkerflank af. Mampassi, Silva & Fujii vormden het vertrouwde centrum van de defensie.

In het middenveld zagen we Mehssatou naast Fossum met Bruno en Kaneko in steun van Ferri.

LUS 6798
LUS 6798

WARME EERSTE HELFT

In een warm Alkmaar nam de thuisploeg het initiatief en moest Gunnarsson een eerste keer plat om een voorzet onschadelijk te maken. Aan de overzijde dreigden Alebiosu & Kaneko met voorzetten, maar zij vonden geen Kortrijks hoofd.

AZ drukte door. Eerst moet Gunnarsson nog plat in de korte hoek, op een afstandsschot had hij geen antwoord. 1-0. Opnieuw Alebiosu en dit keer ook Fossum lieten zich opmerken met scherpe voorzetten. De Alkmaarse defensie gaf nog geen kik.

De hitte was ook de aanleiding voor de eerste drankpauze en dat resulteerde in een trager tempo richting rustsignaal. Een schot van AZ belandde in het zijnet. Ambrose moest net voor de rust nog Ferri komen vervangen, die een bal in het gelaat had gekregen.

1-0 was de logische ruststand.

LUS 7030
LUS 7030

AZ LOOPT UIT

Dubbele wissel bij onze Kerels voor de aftrap van de tweede helft: Mampassi moest plaats ruimen voor Malinov en Afolabi kwam Mehssatou vervangen. Het signaal voor KVK om het eerste kwartier naar hun hand te zetten.

Alebiosu schoot eerst van ver nog naast. Na een afvallende bal streelde de poging van Bruno de Nederlandse paal. De Kerels bleven nu opzetten. Kaneko zette een dribbel op. Bruno werkte af in het zijnet. De grootste kans moest dan nog komen. Malinov verstuurde een lange bal richting Ambrose. Die nam knap aan met de borst en besloot daarna op de doelman.

AZ had heel wat vervangingen doorgevoerd aan de rust en nam nu terug het commando over. Een vrije trap was een oprapertje voor Gunnarsson. Even later profiteerde de thuisploeg van aarzelend uitvoetballen. 2-0.

Onder de loden hitte en na een nieuwe drankpauze, kabbelde de wedstrijd nu verder richting het eindsignaal. Al schrikte de linksachter van AZ ons nog even op met een gewelde pegel van afstand. 3-0.

Kaneko trapte een vrije trap nog over en Afolabi kon een voorzet van Fossum net niet in doel duwen, waardoor de 3-0 score ook de eindstand werd. Volgende zondag, 28 juli om 16u, start voor onze Kerels de competitie thuis tegen KAA Gent. Mis niets van het komende seizoen en koop je abonnement via onderstaande link.

Koop hier je abonnement!
LUS 6856
LUS 6856

DIGEST

KVK speelde met Gunnarsson, Mampassi (45′ Malinov), Silva (82′ Decoene), Fujii, Alebiosu (68′ El Idrissy), Fossum, Mehssatou (45′ Afolabi), De Neve, Bruno (68′ Huygevelde), Kaneko, Ferri (35′ Ambrose)

Goals: 14′ 1-0, 59′ 2-0, 74′ 3-0