DSC 1223
DSC 1223

Freyr Alexandersson: "Blij met deze groep"

Nu de transferperiode is afgerond, kan Freyr Alexandersson de situatie evalueren: “Ik ben heel blij met deze groep”, zegt hij. Uit deze groep is het dat hij zaterdag zijn elftal moet samenstellen voor de komst van Club Brugge in een uitverkocht stadion.

13/09/2024

“Het is een heel solide groep”, aldus Freyr Alexandersson. “De werk-mentaliteit is uitstekend. Maar het is zo dat we 14 spelers lieten gaan en er 10 bijhaalden. Dat laatste vraagt tijd voor de inschakeling.”

De laatste inkomende transfer was die van Roko Simic. “Ik hou van hem”, zegt zijn coach. “Die kerel gelooft zo hard in zichzelf, dat is heel positief. Maar hij speelt al lang niet meer, dat is een gegeven. Hij is klaar om te spelen, jawel, maar het is onze job om te zien wat hij zaterdag al kan brengen.”

Wat zijn kwaliteiten zijn? “Hij werkt hard op het veld, hij heeft een goede pressing, hij is een goede finisher, hij staat daar waar je moet zijn om te scoren.”

Het betekent niet dat Freyr Alexandersson de jonge Spanjaard Nacho Ferri ineens overslaat. “Nacho wordt week na week beter. Ja, ze kunnen samen spelen, maar we moeten vooral kijken wie van beiden de beste ‘verbinding’ maakt met de rest van het team.”

CLUB BRUGGE

Freyr weet waarvoor hij zaterdag staat. “Club Brugge is het beste team in België. Het won drie keer op een rij. Het heeft vrijwel in alles de beste parameters.” Maar hij gelooft ook wel in zijn eigen team. “We weten dat Club zoals altijd de voorbije jaren 70% balbezit zal hebben. Dat geeft mogelijkheden om te counteren. Alleen: dat is net wat we beter moeten doen dan tijdens de voorbije zes wedstrijden.”

FUJII VRAAGTEKEN

In de blessureboeg zit maar één speler, maar een belangrijke: Haruya Fujii. “Haru heeft wat last aan de adductoren. Hij is een belangrijke speler en we moeten opletten dat we hem niet brengen als hij niet speelklaar is, want anders kun je hem wel eens een lange tijd moeten missen. We zullen zaterdag zien of hij erbij kan zijn.”

Als hij moet worden vervangen, heeft de coach Mark Mampassi en ook Gilles Dewaele ter beschikking. Gilles lijkt vooral een wingback maar tijdens de oefenwedstrijd op Cardiff posteerde Freyr hem ook al centraal achterin.

Hoe dan ook, de elf die zaterdag het veld opkomen, zullen gemotiveerd zijn, zoals altijd tegen Club Brugge. “Ik kijk er enorm naar uit. Ik zal het voor de eerste keer meemaken dat we in een avondmatch voor een vol huis spelen. Dat geeft een speciale sfeer.”