Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Regenboogstadion Regenboogstadion

Zulte Waregem

Speeldag 8
0
2
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

0-2 winst. In. De. Derby!

Matchreport

De Kerels kwamen na hun nederlaag in Moeskroen oog in oog te staan met de buren van Zulte Waregem. Ook zij vertoefden in een keien crisis met amper vijf punten waaronder ook nog maar een overwinning. De Boeck zette Rolland, Ouali en Ezekiel na de nederlaag in Moeskroen op de bank. Daardoor kwam onder meer Stojanovic in de ploeg.

De partij begon erg goed voor de Kerels ondanks het feit dat er amper uitgespeelde kansen te zien waren. De thuisploeg speelde met een verkrampt vertrouwen. Voor de rust kwam KVK kwam iets beter voor de dag met een goal van de De Sart die aan de tweede paal de bal voorbij Bossut lukt, maar er er ging een voorafgaande duwfout van Lepoint aan vooraf. Christophe die nota bene zelf werd geduwd door Harbaoui. Aan de overzijde zorgde De Pauw met een kopbal voor weinig gevaar, het schot van Mboyo verdiende beter. Voor de test was het een partij met weinig tempo en een logische 0-0.

Ook na de rust steeg het niveau nuawelijks al maakte de derbyspannoing veel goed. KVK was was weer net iets beter dan zijn tegenstander : Mboyo kon een voorzet niet goed verlengen en Chevalier plaatste maar net naast. De ingevallen Sylla scoorde bijna toevallig toen Lepoint de bal niet goed wegkreeg achteraan. KVK drukte door en kwam verdiend op voorsprong toen een voorzet van De Sart Mboyo bereikte en die prikte de 0-1 binnen. Even leek de VAR nog roet in het eten te komen gooien, maar de goal werd uietindelijk toch gevalideerd.

De thuisploeg dreigde nog wel maar enkel Buffel knalde nog eens in het zijnet. In de laatste minuut van de wedsrijd zorgde Chevalier voor een orgepunt door een assist van Ajagun na een snelle uitgooi van Kaminski in doel te verlengen. De thuisverdediging was niet tijd terug en Teddy scoorde zijn eerste goal van het seizoen, inclusief met Fortnite-dansje. 0-2. In. De. Derby.

DIGEST

Zulte Waregem speelde met Bossut, De Faux, Baudry, Buffel, Harbaoui, Bongonda, De Pauw, Walsh, Emir, Tardieu
Bank : Bostyn, Heylen, Soisalo, Sylla, Burki, Bjordal, De Smet

KVK speelde met Kaminksi, D’Haene, Kagelmacher, Lepoint, Hines-Ike, Azouni,Van Der Bruggen,De Sart, Stojanovic,  Mboyo en Chevalier
Bank: Bruzzese, Ajagaun, Kanu, Avenatti, Charisisi, Rolland en Ouali

Goals: ’70 Mboyo, ’90 Chevalier
Gele kaarten : Buffel, Chevalier

KOMENDE WEEK

Een deugddoende overwinning dus voor de Kerels die met een 7/12 kunnen uitpakken en vrijdagavond AS Eupen ontvangen. Het was voor KVK als geleden va 2010 dat het de drie punten kon pakken in het Regenboogstadion. Komende dinsdag trekken we alle supporters van KVK (de meeste met met de fiets) naar Harelbeke waar we de club uit de 2de Amateurs (vroegere 4de klasse) partij geven in het kader van de 1/16de finale van de beker.