Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Regenboogstadion

Zulte Waregem

Speeldag 6
2
2
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

Derbystrijd in Regenboogstadion eindigt onbeslist

Matchreport

Vanavond was het derbytime! Een gehavend KV Kortrijk maakte de verplaatsing naar het Regenboogstaden van SV Zulte Waregem. Coach Yannis Anastasiou kon geen beroep doen op de geblesseerde Lepoint. Kristof D’Haene was de vervanger van dienst. Ook De Smet en Budkivskyi behoorden tot de basiself. Scheidsrechter Christof Dierick leidde de felbeladen partij in goede banen.

In een rood-wit beginkwartier bepaalden de Kerels het tempo. Eerst knalde Chevalier nog tegen een Waregems achterwerk, maar daarna was het wel raak voor de Fransman. De bal kwam pardoes in zijn voeten terecht. De spits twijfelde niet en jaste de bal staalhard in doel. Lang konden de Kerels niet genieten van hun voorsprong. Twee minuten later scoorde Olayinka de gelijkmaker na een knappe individuele actie van Doumbia.

Kumordzi tikt de 1-2 binnen

Na het vurig wedstrijdbegin hapten beide ploegen even naar adem. Waregem had het balbezit, maar de rood-witte verdediging wilde voor geen duimbreedte wijken. Integendeel, het was KVK dat met een voorsprong ging rusten. Kumordzi tikte de 1-2 mooi tegen de netten.

KVK-defensie houdt stand

Waregem speelde na de rust naar hun spionkop en dat zag je in hun spel. Ze trokken de lakens meteen naar zich toe, met de gelijkmaker tot gevolg. Kaya verschalkte Kaminski met een uitgemeten steekbal. Na de gelijkmaker was het zaak van tien minuten standhouden voor de Kerels. De Waregemse aanvalsgolven volgden elkaar kort op, maar de KVK-defensie kraakte niet.

Een kwartier voor tijd mochten D’Haene en De Smet gaan rusten. Rolland en Stojanovic kwamen in de ploeg. Ook Rougeaux viel niet veel later in. De slotfase werd gekleurd door stevige duels, maar het bleef 2-2. Zo eindigde de burenstrijd in het Regenboogstadion onbeslist.

 

Zulte Waregem                2

KV Kortrijk                         2

KV Kortrijk: Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Van Loo (82’ Rougeaux), Kovacevic, Van der Bruggen, De Smet (78’ Stojanovic), D’Haene (78’ Rolland), Ajagun, Budkivskyi, Chevalier

Doelpunten: 13’ Chevalier 0-1, 15’ Olayinka 1-1, 40’ Kumordzi 1-2, 49’ Kaya