Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Regenboogstadion

Zulte Waregem

Speeldag 7
2
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

2-1 verlies in de derby

Matchreport

Na de schitterende 10 op 12 trokken de Kerels naar Waregem voor de derby van Zuid-West-Vlaanderen tegen leider Zulte–Waregem. Van Lancker kon voor deze partij die al de hele week heel erg leefde onder de supporters op sociale media geen beroep doen op de geblesseerden Pavlovic, Ouali en assistkoning De Smet. Zomertransfer Goutas begon voor het eerst in de basiself. Kagé startte de wedstrijd als Gouden Stier, de titel die de topscorer uit de competitie mag dragen. Winst kon de Kerels op een voorlopige eerste plaats van de klassering brengen.

We kregen een genietbare derby met veel strijd en spanning. De studieronde duurde ongeveer een kwartier tot Kaminski twee keer moest ingrijpen bij pogingen van Lerager en Baudry. Aan de overkant schoot Totovitskyi hard op doel maar raakte daarbij ongelukkig ploegmaat Saadi. Mercier werd diep gestuurd door Rolland, Xavier drong door tot in het strafschopgebied maar Steppe haalde de bal uit zijn voeten. Net voorbije het half uur klom de thuisploeg dan toch op voorsprong. Leye verschalkte een van de rood-witte verdedigers en via Cordaro belandde de bal bij Kaya die verwoestend uithaalde : 1-0.

De Kerels lieten het niet aan hun hart komen. Eerst kopte Totovitskyi een gevaarlijke kans naast maar bij de volgende poging stond de gelijkmaker op het bord. Saadi vond eerst nog Steppe op zijn weg maar in de rebound schoot hij toch de 1-1 binnen. Voor Idriss al de vijfde goal van het seizoen.

De tweede helft was tien minuten oud toen Goutas en thuisspeler Lepoint met elkaar in botsing kwamen. De Zulte-Waregem-speler moest met een hersenschudding het veld verlaten, onze Griekse rots in de branding kon gelukkig verder spelen. Het spel verwaterde wat en de knappe eerste helft kreeg vooralsnog geen vervolg. Op het uur kwam de Veekaa goed weg toen Hamalainen de paal trof. Coach Van Lancker bracht De Mets in de ploeg ten nadele van Mercier maar de goal viel aan de overkant toen Leye een vrijschop tegen de onderkant van de lat borstelde. De bal verdween via de rug van Kaminski in doel: 2-1.

Op dat moment waren er nog goed tien minuten te spelen, tot Rolland echter zijn tweede geel kreeg en vervroegd de kleedkamer moest opzoeken. Papazoglou en Sarr werden nog in de strijd gegooid maar kansen kregen de Kerels niet meer. Het was in tegendeel Vetokele die de 3-1 aan de voet had, maar de reuzenkans nog verkwanselde. Eerste nederlaag in vijf matchen en daardoor blijven de rood-witten hangen op de zesde plaats. Komende zondag komt Racing Genk op bezoek (18u.), een partij waarvoor Rolland geschorst is, maar eerst is er woensdag de bekerpartij tegen 1ste amateurclub Sprimont Comblain. Een ideale kans om het moreel terug op te vijzelen na de derbynederlaag.

KVK speelde met Kaminski, Joaozinho (88 Sarr), Goutas, Gigot, Metanire, Verstraete (’83 Papazoglou), Rolland, Mercier (74 De Mets), Kage, Saadi en Totovitskyi

Overzicht 2016-2017

Goals: Saadi 5, Kagé 4, Mercier 1, Ouali 1 Assists De Smet 3, Ouali 1, Kagé 1, Mercier 1, Totovitskyi 1

Gele kaarten: Rolland 4, Joazinho 2, Métanire 2, Kaminski 2, Gigot 2, Kagé 1, Mercier 1, Verstraete 1, De Smet 1, Totovitskiy 1

Rode kaarten: Rolland 1 (2x geel)

Speelminuten: Kaminski 630 • Rolland 619 * Metanire 630 • Joaozinho 628 • Verstraete 618 • Pavlovic 528 • De Smet 389 • Kagé 504 * Ouali 303 • Gigot 450 • Papazoglou 239 • Mercier 380 * Saadi 395 * Barbaric 180 • Sarr 76 • D’Haene 97 * Titovitskyi 157 * Rougeaux 12 * De Mets 21

Kerels van de week: Ouali (T Gent) - Kagé (U Anderlecht) - Mercier (U Mechelen) - Saadi (T Club Brugge) - Kagé (U STVV) – Saadi (T Westerlo)

Kerel van de maand: Saadi : speeldag 1-4