Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Yves Vanderhaeghe : "Genk compleetste ploeg uit de competitie"

Nieuws

Coach Yves Vanderhaeghe ontving de heren en dame van de pers na zijn eerste drie wedstrijden die hem evenveel overwinningen opleverden. Komende zaterdag wacht een paar ander mouwen met het bezoek aan competitieleider KRC Genk.

Yves Vanderhaeghe : “Tegen Zulte Waregem hebben we lijf en leden in de strijd moeten gooien om een tegendoelpunt vermijden, dat zegt veel over de huidige topmentaliteit van mijn jongens. Nu moeten we naar Genk, een ploeg die gemakkelijk scoort, die een stevig blok vormt en veel creatieve spelers in zijn rangen telt met een hoge passing en snelle bewegingen. We moeten er klaar voor zijn, al heeft Genk bewezen dat ze de compleetste ploeg zijn uit de competitie met mooie resultaten tot gevolg. Ook als ze achter komen, nemen ze hun tijd om altijd weer iets te creëren. Ze scoren ook in bijna elke match en putten daaruit vertrouwen. De kern zit ook al een aantal seizoenen samen en die continuïteit zet zich nu ook door in de resultaten. Ze hebben een sterke ploeg maar ook veel wisselmogelijkheden, iedereen is betrokken in het verhaal en ook met de achterban zit het goed. Op kwaliteit beschikken ze over een van de beste middenvelden van België met Malinovsky, Pozuelo en Berge, drie goudhaantjes. Het is aan de ons om daar iets tegenover te zetten.”

“Wie er ook zal spelen, het is moeilijk om nu al te spreken van een basiselftal omdat ik als trainer iedereen de kans wil geven zich te bewijzen. Een aantal jongens is daarbij terug aan de oppervlakte gekomen. Dat typeert de breedte van de kern. Ik denk hier aan Avenatti, een rustige jongen die ik snel toevertrouwde dat hij in de spits zou staan en dat ik niet aan hem twijfelde. Hij liet zich al opmerkingen in mijn eerste match in Oostende en was outstanding in de bekermatch.”

“Over de match tegen Zulte Waregem was ik verwonderd te lezen in de krant dat we een slechte match zouden gespeeld hebben. We hebben constant de match gecontroleerd en heel goed voetbal tussen de lijnen gebracht! Zulte Waregem kwam niet aan de bal. Natuurlijk zijn er nog werkpunten : vorig seizoen was de tegenaanval het sterkste punt van KVK, nu nemen we te weinig juiste beslissingen in de omschakeling, maar voor de rest zat het wel goed gesloten bij ons, mede dankzij het duo Kagelmacher-Kumordzi. Vorig jaar bleken Gary en Bennard ook al de sleutel in de remonte onder De Boeck. Ze hebben veel ervaring en coachen goed. Daarnaast vind ik ook dat Azouni het goed doet de laatste twee matchen, hij heeft de klik gemaakt om op de rechtsachter te spelen. Hij kan goed voetballen, maar soms moet hij de bal durven wegtrappen in plaats van gevaarlijke dribbels in de defensie.”

“Racing Genk wordt een echte test, we spelen tegen de leider en daarna tegen de nummer twee Club Brugge en revelatie Sint-Truiden. We moeten proberen 4/9 te halen in die drie matchen en dan doen we goeie zaak. Op die score ga je weinig ruimte weggeven tegenover de ploegen op plaats zeven en acht.”

De journalisten wilden ook nog even weten hoe de trainer de bekerloting had ervaring. Yves Vanderhaeghe : “Een trip naar Mechelen is beter dan naar Genk te moeten, maar ik had liever thuis gespeeld want dat is een extra troef in de beker tegen om het even wie. De supporters brengen sfeer hier bij ons en in één wedstrijd speelt het thuisvoordeel altijd een grote rol. Mechelen valt niet te onderschatten, de ploeg heeft de ambitie om in 1A te spelen en heeft al negen matchen niet meer verloren. Het zijn gasten met veel ervaring, een traditieploeg met een grote aanhang.”

BLESSURENIEUWS :
Mboyo : is wedstrijdfit!
Hoxha : heeft een ernstige knieblessure, zijn kruisband is niet volledig af, een kijkoperatie moet duidelijkheid brengen
Kanu : licht geblesseerd en twijfelachtig voor zaterdag