Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Yves Vanderhaeghe blikt vooruit op zijn eerste thuismatch

Nieuws

Voor zijn eerste thuiswedstrijd sprak Yves Vanderhaeghe met de persjongens over de confrontatie met Moeskroen.

“Moeskroen is een moeilijke tegenstander die de laatste weken punten pakt. Ze hielden ook de nul tegen competitieleider Genk. Moeskroen zet veel druk vooruit, ze blijven dus niet voor hun backlijn kamperen. Dat loont momenteel met spelers als Benson, Olinga en Pierrot. Trainer Storck heeft in het begin veel op fysiek getraind, daarna heeft hij gewerkt aan het tactisch plan. Het is een stevig blok dat momenteel een tikkeltje geluk kent, net zoals wij in Oostende."

"Als ik op die partij terugkijk, vond ik dat we meer moesten doen met de ruimte die we kregen. Daar hebben we deze week goed op gewerkt. We hadden de match in KVO onder controle, maar de kansen van de kustjongens vielen uit het niets. Er was de penalty en de tweede kans die veroorzaakt werd door een uittrap van keeper Ondoa die verlengd werd door een KVO-speler waardoor Thomas oog in oog kwam te staan met Zivkovic. Na de 1-2 kregen we ruimte maar hadden daar meer moeten uit halen. De bal werd bij momenten te snel gespeeld en we maakten de verkeerde keuzes. Toen Jovan door zijn beste kracht heen was, heb ik hem vervangen door Kanu. Ik dacht dat zijn kracht het evenwicht ging herstellen, wat ook lukte want we zijn niet ingedrukt. We hebben ervoor gestreden, de mentaliteit zat goed.”

“Het is nu tijd om ons thuispubliek te verwennen met een overwinning. Als Moeskroen wint, naderen ze op ons. Pakken wij de drie punten, dan kunnen we ze een beetje kopje onder duwen. Er zijn wellicht twaalf ploegen die spreken van de top zes. Als we winnen tegen Moeskroen doen we een goeie zaak, maar dan nog moet je een quasi perfecte tweede ronde spelen. Dan is alles mogelijk. We willen vooral alle ploegen boven ons nerveus maken en dan zien we wel hoe ver we geraken, maar we moeten na één zege nog niet te hoog van de toren blazen.”

“Er volgen nu drie matchen in een week. Er zullen wellicht wat wissels gebeuren, maar we moeten elke keer scherp zijn. We hebben veel matchen thuis gedomineerd, maar nu willen we ook winnen. Zeker de bekermatch tegen Zulte-Waregem. Ik beschik over een grote kern en we nemen met de staf de tijd om iedereen juist te beoordelen. Elke speler is van nul gestart bij mijn komst. Iedereen moet beseffen dat hij een kans heeft om te spelen, ook zij die onder mijn voorganger weinig aan de bak kwamen.”

BLESSURENIEUWS

Christophe Lepoint : last aan de enkel waaraan hij geopereerd werd vorig jaar, wellicht een probleem met het kraakbeen, afwachten hoe lang het zal duren
Gary Kagelmacher : heeft alles meegetraind
Lucas Rougeaux : ook alles meegetraind, bij zijn lange revalideren kwam er veel fysiek werk aan te pas, hij voelt stilaan de intensiteit van de trainingen, zijn knie is goed, hij zwelt niet. Nu moet Lucas terug in het juiste voetbalritme en tempo komen Jean-Marco Toualy : heeft een scheurtje van vier centimeter