Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
AFAS Stadion

YR KV Mechelen

Speeldag 18
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KV Kortrijk

Billijk gelijkspel in Mechelen

Matchreport

Na de deugddoende bekerzege tegen Eupen trok KVK richting Afas-stadion voor het duel met KV Mechelen. Van Der Bruggen, Selemani en Kovacevic waren gekwetst. Coach Vanderhaeghe dropte Hornby in de basiself.

Evenwichtige eerste helft

We kregen een matige eerste helft met veel strijd en duelkracht maar weinig kansen aan beide kanten. Dat kwam door een bijzonder goed georganiseerde KVK-defensie met Tuta en Kagelmacher als rotsen in de branding.

De thuisploeg mocht dan wel veldoverwicht hebben, toch kwamen de Mechelaars nooit dreigen in de zone van de waarheid. Dat kwam ook omdat het tempo niet al te hoog lag en de vaart vaak uit de partij verdween. Storm trapte wel eens naar doel, maar verder bleef de match gesloten. Ook een hard werkende Azouni, de beste Kerel voor de pauze, kon daar niets aan veranderen. 0-0 aan de rust.

Twee goals in evenveel minuten

De tweede helft was van betere makelij en bood veel meer spektakel. Bijker trapte een geplaatste bal, maar Jakubech haalde de bal met een knappe save uit de verste hoek. Ezekiel kreeg van coach Vanderhaeghe nog eens zijn kans op het uur, maar Imoh reageerde niet alert genoeg op een voorzet die in zijn voeten belandde. Een Mechelse verdediger haalde de bal nog uit zijn voeten. Aan de overzijde mocht Van Damme vrijstaand naar doel koppen, maar hij besloot naast.

Een kwartier voor het einde van de partij kwamen de Kerels op voorsprong. De Sart zorgde voor de assist, Ezekiel hield Van Cleemput van zich af en legde de bal voorbij Thoelen : 0-1. Nauwelijks twee minuten later was alles te herdoen. De Camargo scoorde de gelijkmaker via een frommelgoal op pass van Togui. De thuisploeg drong nog aan maar Jakubech liet zich niet meer verrassen, onder meer bij een poging van De Camargo.

DIGEST

KV Mechelen speelde met Thoelen, Van Cleemput, Swinkels, Van Damme, Storm (66’ De Camargo), Togui, Kaya, Engvall, Schoofs (71’ Vanlerberghe), Corryn (46’ Bijker), Peyre
Bank: Castro, Bijker, Vanzeir, Vanlerberghe, Tainmont, De Camargo, Hairemans, Bateau

KVK speelde met Jakubech, Golubovic, De Sart, Tuta, Lepoint (81' Ocansey), Kagelmacher, D'Haene, Azouni, Hornby (60’ Ezekiel), Mboyo, Kage (66’ Stojanovic)
Bank: De Man, Ajagun, Hines-Ike, Ocansey, Ezekiel, Batsula, Stojanovic

Goals: 76' Ezekiel (0-1), 78' De Camargo (1-1)
Geel: Kagelmacher, Azouni, D'Haene

De Kerels pakten een punt bij KVM