Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
AFAS Stadion

YR KV Mechelen

1/4e Finale
3
0
Competition type: Croky Cup 2018-2019

KV Kortrijk

Bekerverhaal eindigt in Mechelen

Matchreport

De Kerels trokken naar Mechelen voor de belangrijke kwartfinale in de beker van België. Coach Vanderhaeghe gunde Van Der Bruggen, Kaminski en De Sart rust en startte met Bruzzese, Ajagun en Charisis in de basiself. KVK werd gesteund door een quasi volgelopen bezoekersvak dat voor de aftrap een (alweer!) schitterende tifo ontrolde

Het zou een moeilijke avond worden voor KVK dat al na één minuut 1-0 achter kwam toen Cocalic aan de tweede paal de bal voorbij Bruzzese werkte. De vroege openingsgoal drukte de Kerels meteen met de neus op de feiten. Het moest nu komen, maar dat ging niet vanzelfsprekend omdat Mechelen, gecoacht door onze ex-T2 Wouter Vrancken, goed georganiseerd stond en de slag op het middenveld won. In de eerste helft kreeg KVM, autoritair leider in 1B, dan ook nog enkele dotten van kansen waarvan Nikola Storm er eentje kon omzetten na een knappe solo van Rob Schoofs : 2-0 meteen ook de ruststand.

Coach Vanderhaeghe bracht aan de rust Chevalier en Stojanovic in de hoop het tij te doen keren. Vroeg in de tweede helft viel KVK echter met tien man toen Mboyo met dubbel geel heel streng werd bestraft en met rood het veld verliet. Toch gaven de rood-witten niet op en D’Haene en Stojanovic kregen goeie kansen met zicht op de 2-1 maar kenden geen succes. Het was integendeel Mechelen, gesteund door een enthousiast thuispubliek, dat nog een derde keer scoorde toen de ingevallen De Camargo aan de haal ging na een foutje in de KVK-defensie en de 3-0 eindstand vastlegde. In de slotfase kreeg ook Charisis nog zijn tweede gele kaart en dus rood.

Het verlies betekende meteen de eerste nederlaag onder Yves Vanderhaeghe en zo eindigt het bekerverhaal dit seizoen in de kwartfinale. KVK kan zich nu volop focussen op de competitie te beginnen met de trip naar Sint-Truiden komende zaterdag.

DIGEST

KV Mechelen speelde met Verrips, Van Cleemput, Bijker, Mera, Kaya, Storm (81' Tainmont), Van Damme, Cocalic, Schoofs (78' De Witte), Engvall en Togiu (71' De Camargo)
Bank: Castro,De Witte, Swinkels, Matthys, De Camargo, Tainmont, Lemoine

KVK speelde met Bruzzese, Kagelmacher, Azouni, Mboyo, Ajagun (46' Stojanovic), Hines-Ike, Avenatti (57' De Sart), Charisis, Rolland, Batsula (46' Ajagun), D'Haene
Bank: Kaminski, Chevalier, Stojanovic, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart, Ezekiel

Goals : 1’ Cocalic (1-0), 32’ Storm (2-0), 72’ De Camargo (3-0)
Geel : Hines-Ike, Schoofs, Verrips, Azouni
Rood : Mboyo (2x geel) en Charisis (2x geel)