Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
AFAS Stadion

YR KV Mechelen

Speeldag 14
2
0
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

Kerels verliezen met 2-0 in Mechelen

Matchreport

Voor de verplaatsing naar Mechelen kon coach Anastasiou geen beroep doen op een hele resem langdurig gekwetsten zoals Ivanof en Lepoint. Deze week kwam daar ook nog Youcef Attal bij die ondertussen al geopereerd werd. Onze Algerijnse verdediger werd vervangen door Denzel Budde, sinds deze zomer bij de beloften van de Kerels. Voor Budde het grote debuut dus in de basiself!

Gelijkopgaande eerste helft

We kregen een gelijkopgaande eerste helft waarin er veel inzet en overgave was bij beide teams maar weinig uitgesproken kansen. De gevaarlijkste man op het veld in het wedstrijdbegin was D'haene die een paar keer zijn linkerflank afdweilde en een paar goeie assists afleverde, onder meer voor Van der Bruggen die niet goed bij de bal kon. Pedersen schoot voor de thuisploeg hard op het zitvlak van Kovacevic, Rits knalde op Kaminski en dat deed Bandé net voor de rest nog een keertje over. Voor de rest kwam de Kortrijkse verdediging weinig onder druk en debuteerde Budde zonder in de problemen te komen. De beste kans in de eerste helft was wellicht voor Chevalier halverwege maar zijn knal zoefde maar net naast. 0-0 bij de rust.

Twee goals in drie minuten

Twee ongewijzigde teams bij de start van de tweede periode en het was de thuisploeg die onmiddellijk het heft in handen nam en voor veel druk zorgde. Zo week een poging van El Messaoudi af en zorgde Bandé voor een splijtende voorzet vanop links maar niemand van de Mechelaars kon afwerken. De druk van de thuisploeg resulteerde uiteindelijk toch in een doelpunt toen een vrijschop van Schoofs afweek op de voet van Budde. Twee minuten later stond KVK al 2-0 in het krijt toen Bandé zijn achtste goal van het seizoen lukte. De thuisploeg kreeg nu vleugels en Mathys was dicht bij een derde treffer. Anastasiou bracht Kage, Stojanovic en Budkivksyi in en de Kerels zetten nu iets meer druk. Dat resulteerde in een knal van Van der Bruggen die in corner verdween. Aan de overkant zorgde Kaminski er met een mooie reflex voor dat de stand op 2-0 bleef.

Volgend weekend zijn de Kerels vrij, op 18 november ontvangen we thuis seizoensrevelatie Sint-Truiden. Wil je erbij zijn klik dan hier door.

KVK speelde met : Kaminski, Verboom, Rougeaux, Kovacevic, Budde, D'haene (74' Kage), Van der Bruggen, Azouni, Ajagun (60' Stojanovic), Chevalier, Perbet (66' Budkivskyi)
Geel : Rougeaux, Budde