Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Wouter Vrancken komt de trainerstaf versterken

Nieuws

Wouter Vrancken, jonge beloftevolle coach in het Belgische voetbal, komt de trainerstaf van KV Kortrijk versterken.

KV Kortrijk is geen onbekend terrein voor Wouter Vrancken. Het was de laatste club in zijn rijkgevulde carrière als speler in de Belgische eerste klasse. De defensieve middenvelder maakte in 1997 de overstap van KSK Tongeren naar STVV. In zijn debuutseizoen scoorde hij 3 keer in 25 wedstrijden. Hij zou uiteindelijk 7 seizoenen en 177 wedstrijden spelen bij de Kanaries, waarin hij 16 keer scoorde. Daarna speelde hij nog 2 seizoenen voor KAA Gent (61 matchen, 9 doelpunten), 2 seizoenen bij KRC Genk (56 matchen en 10 doelpunten) en 2 seizoenen bij KV Mechelen (34 matchen en 1 doelpunt). In januari 2010 landde Wouter Vrancken in het Guldensporenstadion bij het KV Kortrijk van Georges Leekens. Het seizoen erna moest Wouter Vrancken noodgedwongen een punt achter zijn actieve spelerscarrière zetten wegens aanslepend blessureleed, terugblikkend op 336 wedstrijden op het hoogste niveau.

Wouter Vrancken verdedigde eerder al de kleuren van KV Kortrijk.

Vandaag mogen we Wouter Vrancken dus opnieuw verwelkomen bij de Kerels als lid van de technische staf. Wouter is één van dé veelbelovende jonge trainers in het Belgische voetbal. Hij begon zijn trainerscarrière bij Gravelo, die hij van 4e naar 2e provinciale loodste. Daarna ging Vrancken aan de slag bij THES Tessenderlo, waarmee hij van 1e provinciale naar de 2e amateurliga promoveerde. De 38-jarige Vrancken was dit seizoen actief als coach van Lommel SK uit de eerste amateurdivisie. Deze ploeg verliet hij eind oktober om persoonlijke redenen. Lommel SK stond toen afgetekend eerste na 9 speeldagen met 20 punten na 6 overwinningen, 2 gelijke spelen en 1 nederlaag.

Wouter Vrancken staat vandaag voor het eerst op het trainingsveld als assistent trainer van de Kerels, een functie die hij samen zal invullen met Lorenzo Staelens. Wouter Vrancken tekende een contract tot het einde van dit seizoen. Om de technische staf te vervolledigen, wil KV Kortrijk eerstdaags ook nog een fysiektrainer aanstellen.