Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

"Winnen tegen Club zou een bonus betekenen"

Nieuws

Voor het belangrijke tweeluik Club Brugge – KV Mechelen ontmoette coach Yves Vanderhaeghe de heren van de pers. Onze trainer toonde zich alvast strijdbaar en ambitieus.

Yves Vanderhaeghe : “We staan voor belangrijke periode, dat is een feit. We boekten vier goeie resultaten, als we er nog evenveel kunnen aanbreien, kunnen we nog op meer hopen. We staan twee overwinningen achter op de top zes. We speelden daarbij wel tien matchen uit en maar acht thuis. Er is nog een lange weg te gaan. Eigenlijk vind ik het nu belangrijker om in de beker door te gaan. Alles wat je wint in competitie, is meegenomen, maar we staan nog altijd op vijf punten en die kloof moeten we eerst dichten. We moeten nu al bijna een perfect parcours lopen, maar in twaalf matchen is er nog veel mogelijk als we er zeven of acht winnen. We mogen niet slabakken, goed spelen is één iets, punten pakken is nog iets anders.”

“We zitten duidelijk in een nieuw elan, we hebben iets meer geloof dan vroeger. Misschien moeten we daarom durven hopen op vier punten uit de drie komende competitiematchen : thuis Club en Zulte Waregem, uit in Sint-Truiden. Als je meer haalt, doe je een goeie zaak. We hebben nu gewonnen tegen de ploegen die achter ons stonden, nu wachten de teams die boven ons staan met de start in Genk. Als je aansluiting wil bewerkstelligen, moet je ook eens tegen de toppers winnen. Club loopt de laatste weken een lastig parcours in de competitie, maar ze gaan er alles aan doen om hun ploeg scherp te houden. Ik zou wel graag eens winnen tegen Club want we hebben dit seizoen nog niet gewonnen van een topploeg. Winnen tegen Club zou een bonus betekenen.”

“Ik heb de voorbije vier matchen enkele posities gewijzigd. Iedereen heeft getoond dat ze in het eerste elftal kunnen spelen van KV Kortrijk, alle spelers wilden hun niveau bewijzen. Sommige jongens waren vooraf vraagtekens, denk maar aan Batsula, die nu ondertussen al 3 of 4 matchen heeft gespeeld met zelfs al een belangrijk doelpunt achter zijn naam. Ezekiel zat vrij goed in de match tegen Genk. Imoh is gedreven op training en ook hij stapt mee in het verhaal. Er is natuurlijk veel concurrentie vooraan met ook nog Avenatti, Mboyo, Ouali en Chevalier. Aan de andere kant slikt de defensie minder goals, daar heerst realisme en is de terugkomst van Kumordzi belangrijk. Hij is verbaal sterk en samen met Kagelmacher is hij een goeie coach in de verdediging. Dank zij het middenveld hebben we ook in Genk goed voetbal gebracht, we hebben er lef en durf getoond.”

“De match tegen Club staat los van de bekermatch. We zullen geen cadeaus uitdelen in de derby. Als voetballer geef je altijd alles. Niemand moet zich niet sparen. De breedte van de kern maakt de ploeg immers sterker. Het zijn twee moeilijke opdrachten. Brugge is uittredend kampioen, Mechelen is eigenlijk een eersteklasser, dat tonen ze week na week.”

BLESSURENIEUWS
Avenatti : last van de lies, wellicht wat overbelast, nadat hij in het begin weinig gespeeld heeft, werkte hij nu vier matchen na elkaar af
Toualy : spierscheurtje, aangepast programma
Kanu : loopt individueel, heeft scheurtje gehad
Hoxha : op 21/12 is er een operatie aan zijn kruisbanden, wellicht 6 maanden out
Ivanof : ziek
Kumordzi : kleine blessure, afwachten voor weekend
Mboyo : onzeker voor derby tegen Club