Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Welkom Ilombe "Petit Pele" Mboyo

Nieuws

KV Kortrijk mag oude bekende terug verwelkomen. Ilombe "Petit Pele" Mboyo komt onze Kerels versterken.

Ilombe "Petit Pele" Mboyo speelde in het seizoen 2010-2011 al voor KV Kortrijk. Bij de Kerels speelde hij met het nummer 19. Hij kwam aan in het Guldensporenstadion met een huurcontract, maar in de voorbereiding maakte hij meteen grote indruk dat zijn optie gelicht werd. 

In de heenronde speelde Mboyo 21 wedstrijden voor de Kerels, waairn hij 6 keer scoorde en goed was voor 5 assists. Na een indrukwekkende heenronde was Petit Pele Mboyo onhoudbaar geworden voor KV Kortrijk.

Uiteindelijk was het KAA Gent die Ilombe Mboyo kon inlijven. Bij KAA Gent ontwikkelde Mboyo zich verder tot een trefzekere spits, in 87 wedstrijden wist hij 39 keer scoren en gaf hij 16 assists. In 2013-2014 startte hij het seizoen nog bij KAA Gent, maar na 2 wedstrijden en 1 doelpunt werd hij getransfeerd naar KRC Genk. Daar kon hij mede door blessures zich niet altijd doorzetten, in 49 wedstrijden kon hij toch 13 keer scoren en gaf hij 10 assists.

De krachtige en dribbelvaardige Mboyo trok in het seizoen 2016-2017 naar FC Sion in de Zwitsere Super League, de Zwitserse Eerste Klasse. Ondanks een zware blessure werd zijn contract meteen opengebroken. Erna werd hij uitgeleend aan Cercle Brugge, waar hij in de terugronde 3 maal scoorde in 5 wedstrijden en in de play downs behoedde hij de vereniging met 1 doelpunt en 1 assist mee voor de degradatie.

De generatiegenoot van Dries Mertens en Vincent Kompany bij RSC Anderlecht, speelde in zijn carrière ook 1 maal voor de Rode Duivels in 2012 mocht hij onder Marc Wilmots debuteren tegen Schotland.

 

Ilombe Mboyo tekent nu een contract bij KV Kortrijk voor 2 seizoenen met nog een optie op een bijkomend seizoen. Gisteren slaagde hij met glans in zijn fysieke testen en morgen sluit hij aan bij de groep.

Welcome back in town Petit Pele Mboyo!

Welcome back in town Petit Pele Mboyo!