Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Welkom Charis Charisis

Nieuws

Charilaos (roepnaam Charis) Charisis komt het Kortrijkse middenveld versterken. De belofte-international van Griekenland komt over van het Griekse PAOK.

Charis Charisis werd geboren op 12 januari 1995 in Ioannina (Griekenland) en startte zijn voetbalcarrière bij het plaatselijke PAS Giannina FC. Nadat hij er alle jeugdreeksen doorliep, maakte hij er op 19-jarige leeftijd zijn debuut op 19 januari 2014 in de wedstrijd tegen AEL Kalloni.

Het seizoen erna, seizoen 2014-2015, werd hij een vaste waarde bij PAS Giannina FC die het seizoen afsloot met een mooie 6e plaats. Hij speelde dat seizoen 22 wedstrijden op 20-jarige leeftijd en verzilverde zijn sterke seizoen met een eerste cap voor het Griekse beloftenteam. Op 30 maart 2015 debuteert hij tegen de beloften van Kroatië. Nadien is hij niet meer weg te denken uit de Griekse beloftenploeg. Hij wordt dat seizoen verkozen tot beste jongere van de Super League in Griekenland.

Het volgende seizoen komt de Griekse topploeg PAOK Saloniki op de proppen. Charisis tekent een contract van 4 seizoenen bij de Griekse topclub en debuteert in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Panathinaikos. Op 1 oktober mag Charisis debuteren in de Europa League in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund die op 1-1 eindigt. Op 10 januari 2016 scoort hij zijn eerste competitiedoelpunt, uitgerekend tegen de ploeg waar het voor hem allemaal begon PAS Giannina, in de 3-0 gewonnen thuiswedstrijd. Charisis zal in zijn eerste seizoen uiteindelijk vice-kampioen worden met PAOK in Griekenland. Hij speelt dat seizoen 24 wedstrijden, waarin hij 2 keer scoort en 2 assists geeft. De dan 21-jarige middenvelder wordt opnieuw, voor het 2e seizoen op rij, verkozen tot beste jongere van de Super League in Griekenland.

Het seizoen erna speelde PAOK tegen Ajax FC in de 3e ronde van de Champions League. Over 2 wedstrijden werd PAOK uitgeschakeld na een 1-1 in Ajax en een 1-2 thuisnederlaag. Charisis speelde beide wedstrijden als basisspeler. Nadat de ervaren Spaanse middenvelder José Alberto Cañas, overgekomen van Espanyol en een verleden bij Swansea City in de Premier League en Real Betis in de Primera Division, moest Charisis zich tevreden stellen met een rol als back-up op die positie. Hij speelde in seizoen 2016-2017 uiteindelijk nog 18 wedstrijden voor PAOK.

Afgelopen seizoen werd Charisis uitgeleend aan Sint Truiden, waar hij met zijn vinnige acties en groot loopvermogen indruk maakte. Voornamelijk als verdedigende middenvelder, maar ook als centrale- of rechtermiddenvelder toonde Charisis zich onverzettelijk op het middenveld, met veel infiltraties en een groot strijdershart gekoppeld aan snel voetenwerk. Bij Sint-Truiden speelde hij 24 wedstrijden, scoorde hij 1 doelpunt en gaf hij 2 assists. Maar werd hij op het einde van de reguliere competitie afgeremd door een spierblessure. 

KV Kortrijk huurt Charisis nu tot het einde van het seizoen van PAOK met aankoopoptie. Hij zal met het rugnummer 21 spelen. Na deze morgen vroeg zijn laatste medische testen succesvol afgerond te hebben, sloot hij al meteen aan op de training.

Welkom Charis