Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Welkom Brendan Hines-Ike

Nieuws

Brendan Hines-Ike, een jonge centrale verdediger, komt over van Örebro uit Zweden. Hij is na Naderi en Gobulovic de 3e versterking in de verdediging van de Kerels.

Brendan Hines-Ike werd geboren op 30 november 1994 in Denver Colorado, de state van het Rocky Mountains National park. Brendan kreeg op 9-jarige leeftijd de kans om te testen in de academie van Nothingham Forest in Engeland, toen actief in de 2e klasse. Ondanks een positieve test en het aanbod van een plaats in de academie, verhuisden Brendan en zijn familie niet naar Engeland. Hij zette zijn opleiding, zoals de meeste Amerikanen, verder via MLS Academies en colleges. 

Toen Brendan via de jeugd van de voormalige MLS-club Chivas USA op het punt stond om daar een profcontract te tekenen op 15-jarige leeftijd, viel de ploeg uiteen. Daarna ging Hines-Ike studeren en speelde hij achtereenvolgens voor de Creighton Bleujays en de South Florida Bulls als collegestudent, in de zomermaanden ging Brendan Hines-Ike meetrainen bij Scandinavische clubs om extra ervaring op te doen. Zo trainde hij in Noorwegen en Denemarken, zo kwam Brendan uiteindelijk wel op de radar van Örebro SK uit Zweden, die hem uitnodigden voor een trail. Na het afmaken van het college-jaar zaten beide partijen aan tafel en tekende Brendan zijn eerste profcontract op 20-jarige leeftijd.

 

 

Bij Örebro SK ontpopte Brendan zich in korte tijd tot een absolute sterkhouder. In het begin van het seizoen 2016 speelde hij in eerste instantie de wedstrijden met de beloften en liet hij zich opmerken met enkele sterke invalbeurten. Op speeldag 8 mocht Brendan 24 minuten voor het einde invallen tegen Hammarby en wist hij de winning goal te scoren. Daarna verzamelde Hines-Ike meer en meer minuten en op het einde van het seizoen was hij titularis.

In de komende 2 seizoenen, in seizoen 2017 en 2018 (nu nog aan de gang), was hij een vaste waarde bij Örebro SK en werd hij aanzien als een van de beste verdedigers in Zweden. In totaal speelde Brendan Hines-Ike 62 wedstrijden voor Örebro SK, waarin hij 3 doelpunten scoorde en 3 assists gaf. Meestal speelde Brendan als centrale verdediger in een 3 mansdefensie. 

Nadat Brendan deze morgen landde in België en zijn medische testen met succes afronde, ondertekende hij een contract voor 5 seizoenen bij KV Kortrijk. Hij komt met voldoende wedstrijdritme aan bij KV Kortrijk, aangezien de 1m85 centrale verdediger momenteel midden in de Allsvenskan (Zweedse 1e klasse).

Brendan Hines-Ike zal met het nummer 13 spelen bij KV Kortrijk.