Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Wedstrijdverslag FC Brugge - KV Kortrijk

G-Voetbal

Zondag 28 oktober omstreeks 10u00 speelde ons G-voetbalteam van KV Kortrijk tegen FC Brugge. Een uitgebreid wedstrijdverslag kan je hieronder lezen.

Op de terreinen van VV Eendracht Brugge, in de schaduw van het Jan Breydelstadion, vond de G-voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en KVK plaats. De stralende herfstzon inspireerde de Kortrijkzanen bij aanvang niet meteen tot grootse daden. Het was de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. Of lag het aan de eerste frisse temperaturen van het jaar? Feit is dat Brandon nogal wat werk op te knappen kreeg. Hij moest zich onder meer onderscheiden met een schitterende tussenkomst om zijn netten schoon te houden. Waarom de ref halfweg de eerste periode na een Brugse overtreding een vrijschop toekende en geen strafschop voor KVK, blijft een raadsel. Er was bovendien geen VAR aanwezig. De rust halen met 0-0 zou mooi geweest zijn, maar nadat Brandon al tweemaal gered werd door het doelkader, moest hij alsnog de logische 1-0 toestaan.

 

Na de rust kregen we een ander verhaal. Het was KVK dat nu de bovenhand haalde, en de thuisploeg op zijn helft vastzette. De Veekaa voetbalde meerdere mogelijkheden bij elkaar, maar wanneer je je kansen niet afmaakt, valt volgens de ongeschreven voetbalwet de goal meestal aan de overkant: 2-0. Vooraleer onze roodhemden van deze koude douche bekomen waren, was Brandon voor een derde keer geklopt. Dit strookte echter helemaal niet met het spelbeeld. Youssef dacht daar ook zo over en lobde zowaar de Brugse doelman van ver. Met de oververdiende tegentreffer op zak trok KVK opnieuw resoluut naar voor, naar het beeld van de volledige tweede helft. Een kantelmoment was dat waar twee Kortrijkboys elkaar in de weg liepen. Weg kans die altijd de aansluitingstreffer had moeten opleveren. Een vierde Brugs doelpunt deed de boeken helemaal dicht. Een veel te zwaar verdict want KVK verdiende dit allesbehalve. Trainers Jacky en Bert konden terecht trots zijn op hun team!     

Op naar de volgende wedstrijd!