Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS

'We werken hard op training om zo nog meer te leren spelen met ons hoofd in plaats van enkel met onze voeten.'

Nieuws

KVK is tot en met zaterdag te gast in Wolfheze. De tiendaagse stage in Nederland vormt de basis van de voorbereiding op de nieuwe competitie. Onze trainer, Yannis Anastasiou, blikt hierbij terug op de eerste dagen van de stage.

Hoe verloopt de stage?

Tot nog toe gaat alles goed, de sfeer is heel goed en er wordt gewerkt aan goeie afspraken en discipline.

We werken hard op training om zo nog meer te leren spelen met ons hoofd in plaats van enkel met onze voeten. We zijn nu in de vierde week van de voorbereiding en we oefenden de voorbije dagen op explosiviteit om zo ons spel sneller te laten verlopen, zowel naar beweging als naar passing toe. Dat kost allemaal een beetje tijd omdat de spelers anders gewoon waren.

Wat hebben jullie tot nog toe gedaan?

We zijn gestart met een teammeeting om goed na te denken over hoe we hier op stage nog meer een team konden worden. Van daaruit zijn we flink gaan werken door intens te trainen de voorbije dagen. Zo stonden ook standaardsituaties op het programma, zowel in aanvallend of in verdedigend opzicht om zo onze organisatie op punt te zetten. In die zin hebben we ook tactisch getraind. Zaterdag was er dan de wedstrijd tegen Willem II, vanavond die tegen Panathinaikos. Er was ook tijd voor vrije tijd met een bezoek aan het zwembad en de sauna. Leuke dingen allemaal, stap voor stap komen we er wel. Alle activiteiten doen we samen om zo een hecht team te worden.

Een van die leuke dingen is dat nieuwe spelers een liedje moeten zingen als doopritueel. Moet een nieuwe trainer dat ook doen?

(Lacht hartelijk) Gelukkig niet, we beperken het tot de spelers, de staff wordt vrij gesteld hiervan. Ik heb trouwens ook geen goeie stem, dus is het zeker geen goed idee om te zingen. Ik kan schreeuwen maar niet zingen. In de spelersgroep heb ik trouwens geen grote zangtalenten ontdekt. Het is allemaal heel gemoedelijk. Ideaal voor een toffe sfeer.

 

Yannis voor de camera van KVK-tv