Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

"We moeten efficiënter zijn voor doel."

Nieuws

Naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren stond onze coach Glen De Boeck de verzamelde pers te woord voor de wekelijkse vooruitblik.

Resultaat heb je nooit in de hand, wel het voetbal dat je brengt

Glen De Boeck over Cercle Brugge - KV Kortrijk: "Het finaal resultaat heb je niet in de hand, wat je wel in de hand hebt is het voetbal dat je speelt, en dat was goed. Het blijft hetzelfde verhaal van een aantal wedstrijden, te weinig scoren met het voetbal die je brengt en de kansen die je krijgt. Het is ongoochelend, maar we moeten ook niet overmoedig worden, het is een uitwedstrijd en ineens is een gelijkspel niet goed genoeg meer.Charisis heeft Mboyo goed vervangen, hij heeft een goede wedstrijd gespeeld. "

"We hebben goed gespeeld, behalve tussen de 5de en de 25ste minuut van de tweede helft. Als trainer waarschuw je je spelers dat de tegenstanders zal komen de tweede helft, zeker na zo’n eerste helft die veel energie kostte. We verloren iets de veel de bal op eigen helft, waardoor we onder druk kwamen te staan. Maar al bij al hebben we nog genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Schot van Teddy die afgeblokt word, eveneens dat van Charisis. Kaminski heeft één bal moeten pakken. Twee schoten van Cercle op doel, waarvan één doelpunt. Dit zegt genoeg. Het resultaat is spijtig, maar daar kun je nu niks meer aan veranderen. We moeten de positieve dingen onthouden."

Keeper speelt steeds een grote rol

"Scorend vermogen is natuurlijk deels aangeboren, maar laten we niet naast de prestatie van de keeper van Cerlce (Nardi) kijken. Tegen Oostende, Eupen en Moeskroen was de keeper telkens de man van de wedstijd. Dit zegt veel over die wedstrijd. Daar waar je zeker 7 op 12 kunt hebben met het voetbal die je speelt en de kansen die je krijgt. We zijn geen een keer uit verband gespeeld, maar het zijn die kleine individuele fouten die ons de das om doen."

"Over Teddy was ik heel tevreden, ik had hem zijn goaltje gegund maar het mocht niet zijn. Wat betreft zijn fitheid kan Teddy zeker een volledige wedstrijd spelen."

"Waasland-Beveren is een ploeg die veel gelijk speelt, maar we moeten naar ons zelf kijken. Blijven progressie maken, stap voor stap vooruitgaan, efficiënter zijn voor doel en vooral hetzelfde voetbal blijven brengen zoals we de laatste weken hebben gedaan."

BLESSURENIEUWS

Ezekiel sluit terug aan bij de groep, Mboyo traint nog individueel maar wordt verwacht fit te zijn voor woensdag. Afgelopen wedstrijd (Cercle Brugge) testte hij, maar in overleg met de dokters werd beslist om geen risico te nemen. In het achterhoofd houdend dat er tot nieuwjaar een nog heleboel wedstrijden volgen.

Voorbeschouwing KVK-WBE