Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

"We hebben een thuisoverwinning nodig"

Nieuws

Voor het thuisduel met Sint-Truiden, zesde in de klassering, ontving trainer Glen De Boeck de heren van de pers.

"STVV wordt een moeilijk match, het is een ploeg die al met vier verschillende systemen gespeeld heeft. Het is koffiedik kijken hoe ze in Kortrijk voor de dag zullen komen. Sint-Truiden veel spelers die individueel aan de top van hun kunnen zitten, we verwachten ons aan een moeilijke wedstrijd. Wij met KVK rijden ook degelijk parcours maar het gaat te veel met ups-and-downs. Die wisselvalligheid qua resultaten moet eruit. Als dat lukt, kunnen we nog heel goed seizoen draaien."

"In Lokeren was ons eerste halfuur niet goed, nadien kregen we nog drie kansen in het slot van de eerste helft. De tweede periode was dan weer heel goed en daar trokken we de match naar ons toe. Thuis komen we te makkelijk op achterstand. Dat gebeurt vaak op stilstaande fases. Voor een trainer is dat een nachtmerrie want het heeft alles te maken met concentratie. Eens je op achterstand komt, krijg je minder ruimte en wordt het moeilijker om kansen te creƫren. Zaterdag moeten we dus vooral proberen op voorsprong te komen, dat zal het ons iets makkelijker maken, want terugslaan kunnen we, denk maar aan thuismatch tegen Genk, Oostende en Eupen. In die laatste partijen geven we het uiteindelijk zelf weg."

"We hebben een thuisoverwinning nodig. Je wint in Lokeren, maar dan moet je daar nu een vervolg aan breien. Als we nu winnen zijn we misschien vertrokken voor een reeks om op te schuiven in het klassement. Daarna trekken we naar Cercle en ontvangen we thuis Waasland Beveren. Als we het daarin goed doen, kunnen we na 15 wedstrijden een analyse maken van onze ambities. PO1 zal altijd moeilijk zijn, maar is niet onhaalbaar. Daarnaast is er de beker met een thuiswedstrijd. Die competitie moet altijd een tweede ambitie zijn."

GEKWETSTEN

Ezekiel : Imoh heeft zich vorige week gekwetst. Het gaat om een verrekking, dus is het niet erg. We hopen dat dit binnen 14 dagen voorbij zal zijn. De blessure is een logisch gevolg van de achterstand die hij moest inhalen bij zijn komt. Imoh heeft een terugslag gekregen.

Chevalier : Teddy is ziek is pas volgende week terug. In principe sluit hij maandag terug aan bij de groep, Hij heeft wat rust nodig. Teddy wil graag niveau van vorig jaar halen, het is aan ons om hem daarbij te helpen

Ivanof (pubalgie), Rougeaux en Van Loo : langdurig gekwetsten

Kumordzi : Bennard is terug bij de groep en selecteerbaar vanaf 25 oktober. Hij is blij dat hij terug bij de groep is. Hij voelt zich topfit en zit op zijn gewicht. Zijn fysieke testen waren goed, maar er is natuurlijk een verschil tussen individueel trainen en oefensessies met de groep, bij voorbeeld als het gaat om de snelheid van uitvoering.

Lepoint blikt vooruit op KVK-STVV