Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Freethiel

Waasland-Beveren

Speeldag 2
2
3
Competition type: Play offs 2018-2019

KV Kortrijk

2-3 winst op Waasland-Beveren, Kerels helemaal klaar voor derby!

Matchreport

Na de zege op de openingsspeeldag tegen Moeskroen wijzigde coach Vanderhaeghe niets aan zijn basisopstelling voor de verplaatsing naar Waasland-Beveren. Ook op de bank dezelfde namen. Benieuwd of de Kerels hun prachtprestatie uit de reguliere competitie (2-6) konden herhalen.

In een matig gevulde Freethiel kregen we een slappe eerste helft te zien waarbij beide ploegen met veel goeie wil begonnen en de Kerels het initiatief namen. Toch kreeg Waasland-Beveren de beste kans na zeven minuten toen Boljevic in het straatje werd gestuurd maar Bruzzese goed uitkwam. Sebastien zag de bal via zijn voet tegen de hand belanden wat hem een geel karton opleverde. Boljevic schoot de daaropvolgende vrijschop over. KVK zette zijn stempel met veel druk naar voren van Chevalier en Stojanovic, maar de grote kansen bleven uit, hoewel het schot van D’Haene dat naast ging, best gevaarlijk was. Avenatti zette Roef ook nog eens aan het werk. Aan de overzijde was een interventie van De Sart op een poging nodig om erger te voorkomen. 0-0 halfweg.

De tweede periode werd aangevat met dezelfde 22 actoren maar nu was het de thuisploeg die het best uit de kleedkamer was gekomen. Lulic strafte bijna een foutje van Bruzzese af maar Sebastien herpakte zich goed, Andrijasevic kopte een voorzet van Verstraete over. De beste kans voor de Waaslanders was voor Milosevic die had moeten scoren voor open doel maar een schitterende voetreflex van Kagelmacher voorkwam erger. Net wanneer iedereen een Beverse goal verwachtte, sloeg KVK toe en hoe. Hines-Ike toverde een schitterde beweging uit zijn schoenen en besloot achter doelman Roef : 0-1! Bij de daaropvolgende aanval werd die score zowaar verdubbeld, Avenatti zette met een laag schot in de linkerbenedenhoek de 0-2 op het bord, opnieuw op assist van Azouni, zijn tweede van de avond. De thuisploeg moest nu komen maar verder dan een schot van Boljevic dat voorlangs ging kwam het niet. Bijna werd het 0-3 toen Chevalier Roef omspeelde maar Schryvers hield Teddy nog van een goal.

In een knotsgekke slotfase kwam Waasland-Beveren eerst terug tot 2-2 met goals van Milosevic en Andrijaesevic maar de ingevallen Koita zorgde met een enige mooie knal dan toch voor de drie punten voor de rood-witten : 2-3! Een eindscore die ook door Rougeaux enthousiast werd meegevierd. Lucas kreeg zijn eerste speelminuten na zijn zware blessure!

Door de knappe winst staan de Kerels, samen met Union, aan de leiding in hun groep met het maximum van de punten. Een ideale uitgangspositie om vrijdagavond (20.30u.) de buren van Zulte Waregem (2 op 6) te ontvangen. Een derby om niet te missen!

DIGEST

Waasland-Beveren speelde met Roef, Moren, Lulic (68’ Jubitana), Boljevic, Bizimana, Verstraete (61’ Ampomah), Caufriez, Vukotic, Andrijasevic, Schryvers, Milosevic
Bank: Debaty, Massop, Jubitana, Keita, Gamboa, Ampomah, Foulon
 ​
KVK speelde met Bruzzese, Azouni, Hines-Ike (82’ Rougeaux), Kagelmacher, D'Haene, Chevalier, Van der Bruggen, De Sart, Lepoint (69’ Kumordzi), Stojanovic (73’ Koita), Avenatti
Bank: Pereira, Kumordzi, Rougeaux, Koita, Charisis, Batsula en Golubovic

Goals: 57’ Hines-Ike (0-1), 59’ Avenatti (0-2), 83’ Milosevic (1-2), 89' Andrijasevic (2-2), 92' Koita (2-3)
Geel: Bruzzese, Van Der Bruggen, Milosevic, Azouni, Andrijasevic
Rood: Ampomah