Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Freethiel

Waasland-Beveren

Speeldag 10
1
3
Competition type: Play offs 2017-2018

KV Kortrijk

Kerels sluiten seizoen in schoonheid af

Matchreport

In de slotmatch van de competitie stond er voor de Kerels nog maar weinig op het spel. Enkel de titel van JPL-topschutter kon nog naar Teddy Chevalier gaan maar dan moest onze Fransman twee keer scoren en hopen dat concurrent Harbaoui in de finale van PO2 geen goals meer zou scoren.

We kregen een typische eindeseizoenswedstrijd waarin KVK, met Azouni en Ivanof in de basis, het meest initiatief nam, maar de eerste echte kans was voor Thelin. Hij vond echter een uitstekende Bruzzese op zijn weg. Vanzo schoot even later net over de Kortrijkse kooi. Aan de overzijde mikte Ivanof goed naar de rechterbenedenhoek maar Roef had zijn poging goed doorzien. Ook Chevalier liet zich een paar keer opmerken maar telkens lag er wel een Bevers been in de weg. Perbet scoorde maar de goal werd afgekeurd maar één minuut later scoorde Jeremy toch zijn 101ste doelpunt na een mooie assist van Chevalier die panklaar gelegd werd door De Smet. In de slotfase van de eerste helft werd Angban met rood van het veld gestuurd na natrappen. De Kerels gingen rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.

De tweede helft was nauwelijks een paar minuten oud of Ajagun trapte vanop 25 meter naar de linkerhoek waar de bal via de paal in doel verdween : 0-2 na een fraaie goal. De partij leek gespeeld maar Ampomah scoorde onmiddellijk tegen met een al even aardige lob. Iets voor het uur gaf scheidsrechter Visser een penalty voor de thuisploeg nadat hij eerder de videoref had geraadpleegd. Bruzzese stopte echter de poging van Thelin. Chevalier bleef hard werken en ook zijn kans gaan maar de beoogde doelpunten kwamen er helaas niet meer. Ook niet via Perbet en Papazoglou die allebei van dichtbij over kopte. De Kerels behielden het meesterschap over de partij en speelden hun laatste wedstrijd rustig uit. Meer nog, in de slotfase maakte youngster Hoxha zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau en kreeg Prez zijn allereerste speelminuten in eerste klasse.

Door de 1-3 zege eindigen de Kerels als tweede in hun poule met 19/30. Chevalier eindigde als tweede in de topschutterstand. De spelers genieten nu van een welverdiende vakantie na een slopend seizoen. De trainingen worden op 18 juni hervat.

DIGEST
Waasland-Beveren speelde met Roef, De Schutter, Mananga, Mmae (’46 Verstraete), Vanzo (‘83 Myny), Angban, Jans, Ampomah, Thelin en Ait-Atmane (80‘ Schryvers)
Bank: Goblet, Verstraete, Caufriez, Nys, Myny, Schryvers en Verburgh

KVK speelde met Bruzzese, Kagelmacher, De Smet (’66 Hoxha), Ajagun, Chevalier, Van der Bruggen, Lepoint, Ivanof ('90 Prez), Azouni, D’haene en Perbet (’77 Papazoglou)
Bank: Lentz, Kovacevic, Papazoglou, Hoxha, Prez en Jodts

Goals : ’34 Perbet (0-1), ’49 Ajagun (0-2), ’52 Ampomah (1-2), ’90 Hoxha (1-3)
Geel: Ampomah, De Smet, Azouni, D’haene
Rood: Angban