Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Freethiel

Waasland-Beveren

Speeldag 12
2
1
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

Verlies op de Freethiel

Matchreport

Woensdagavond stond er een midweekmatch op de Freethiel op het programma. Bij de Kerels noteerden we twee wissels in vergelijking met het gelijkspel tegen Gent. Azouni en Budkivskyi kwamen in de ploeg, Perbet en Kumordzi verdwenen naar de bank. Scheidsrechter was de heer Jan Boterberg.

In een evenwichtige eerste helft was Waasland-Beveren voor het eerst gevaarlijk. Dierckx ging alleen op Kaminski af, maar de Kortrijkse goal lag goed in de weg. Na een enthousiast wedstrijdbegin van de thuisploeg herstelde KVK het evenwicht. Een scherpe evenwicht eindigde bij Chevalier, maar die kon niet op doel besluiten. Daarna was het lang wachten op een nieuwe doelkans. In de 37e minuut werd Chevalier afgestopt door Camacho, maar ref Boterberg zag er geen strafschop in. Zo gingen beide ploegen zonder doelpunt de rust in.

Budkivskyi op de counter

In de tweede helft was het meteen raak voor de Kerels. Na een snelle tegenaanval kon D’Haene alleen op Roef af. Hij speelde breed naar Budkivskyi en die liep de 0-1 in doel. Daarna duwde de thuisploeg het gaspedaal helemaal in. Eerst kopte Seck nog op de paal, maar de tweede keer mocht hij wel juichen. Op een voorzet knikte hij de gelijkmaker staalhard in doel.

Na de 1-1 drukte Waasland-Beveren stevig door. En dat loonde. De kleine Morioka dook uit het niets op voor doel en knikte van dichtbij de 2-1 hard voorbij Kaminski. In het slotkwartier werden Kage en Perbet nog in de ploeg gedropt, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Zo verloren de Kerels met 2-1 op de Freethiel.