Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Freethiel

Waasland-Beveren

Speeldag 15
1
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

Veekaa verliest in slotfase twee dure punten

Matchreport

De Veekaa vertrok naar Waasland-Beveren met een 6 op 6 op zak, na de zeges in Moeskroen en thuis tegen Charleroi. Tegen het ex-team van Karim Belhocine kon een nieuwe optie op de top zes genomen worden, mits puntenwinst. De thuisploeg, dat voor het eerst gecoacht werd door Cedomir Javevski, versloeg dit seizoen eerder Anderlecht en dus was het allerminst een hapje voor onze rood-witten die zonder gekwetsten en geschorsten aan de aftrap verschenen.

De wedstrijd werd op een zwaar veld gespeeld want niet in het voordeel was van onze technisch vaardige middenvelders Rolland en Verstraete. Toch eisten de rood-witten aanvankelijk het initiatief op zich wat al snel resulteerde in een aardige poging van Mercier. Al na amper 9 minuten werd de Veekaa voor dat initiatief beloond. Kagé zette zich achter een vrijschop en vanuit een haast onmogelijke hoek prikte Hervé zijn zevende competitiegoal van het seizoen binnen. Enig mooi en verrassend zodat Waasland-doelman Köteles zich liet ringeloren. De thuisploeg was allerminst aangeslagen en drukte nu meer en meer zijn stempel op de partij. Het bracht de boomlange Gano een paar keer in stelling maar de Kortrijk-defensie, inclusief doelman Kaminski, gaf geen krimp. Een opstootje leidde tot geel voor Ouali en kort daarop trapte Verstraete een strakke bal richting linkerbenedenhoek waar Köteles alsnog de 0-2 kon vermijden. Waasland voerde nu nog meer de forcing met ondermeer een knal van Michel op de vuisten van Kaminski, maar aan de overkant waren de splijtende acties van Ouali toch gevaarlijker. Net voor de rust pakte Verstraete geel, meteen zijn vijfde waardoor hij er op AA Gent niet zal bijlopen. 0-1 bij de rust.

Na amper tien minuten in de tweede periode moest goalgetter Kagé met een blessure vervangen worden. De Smet kwam in zijn plaats. Ondertussen bleef Ouali de gevaarlijkste Kerel waarbij zijn acties en dribbels de thuisverdediging een paar keer koude rillingen bezorgde. Sarr kwam de moegestreden Mercier vervangen en kort daarna viel Waasland met tien toen Seck in een en dezelfde fase twee maal geel kreeg. In de slotfase verraste scheidsrechter Wouters iedereen toen hij de bal op de stip legde na een actie waarbij een thuisaanvaller in de rug van Saadi neerging en de ref voor penalty floot. Een wel heel lichte elfmeter die werd omgezet door Schrijvers. In de slotminuut had de Veekaa toch nog een driepunter kunnen meenemen, maar Papazoglou kopte de mogelijkheid jammergenoeg voorlangs.

Net als in Oostende zag de Veekaa in de slotfase twee zekere punten verloren gaan. We mogen hopen dat die in de eindafrekening geen al te zware rol zullen spelen. Met een 7/9 vallen de Kerels net buiten de beoogde top zes. Komende zondag (27 november) trekken de rood-witten naar de Ghelamco Arena voor het duel met AA Gent, de eerste wedstrijd van de terugronde. De heenwedstrijd eindigde op 1-1 met een Veekaa-doelpunt van Ouali.

KVK speelde met Kaminski, Goutas, Métanire, Gigot, Joaozinho, Verstraete, Kagé (’59 De Smet), Mercier (’75 Sarr), Rolland, Saadi (’89 Papazoglou) en Ouali.

Doelpunt : Kagé (9')
Geel : Ouali, Verstraete, Kaminski, Sarr, Goutas en Joaozinho
Rood : -