Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Vooruitblik Glen De Boeck op de terugmatch in Genk

Nieuws

Net voor de afreis naar Limburg voor de belangrijke terugmatch in de beker had trainer Glen De Boeck nog een gesprek met de pers. Hij opende met goed nieuws.

“We hebben momenteel, op de langdurig geblesseerden Rolland en Van Loo na, geen gekwetsten. Dat betekent dat ook Christophe Lepoint fit is voor Genk. We hebben dus een erg ruime kern ter beschikking. Profvoetballer moeten weten dat als ze ergens een contract tekenen ook op de bank kunnen verzeilen of zelfs in de tribune. Die regels heb ik niet bepaald. Er mogen er maar elf spelen en daar moeten ze mee leren omgaan. Ze kunnen alleen keihard werken en daarna beslist de coach wie hij selecteert op basis van eventuele vorm, de te volgen tactiek en de tegenstander. We kozen ervoor om Chevalier zaterdag op de bank te zetten omdat hij wat vermoeid aan het raken was. Daar zat dus een idee achter. Ik wou Teddy niet pushen ook niet omdat hij topschutter kan of wil worden. Spelers raken trouwens sneller gekwetst als ze vermoeid zijn. Ik had zaterdag voldoende alternatieven om Teddy wat rust te gunnen. Ik begreep de ontgoocheling bij onze nummer negen, maar het collectief telt, het individu mag nooit primeren op collectief.”

“We mogen niet euforisch worden na de laatste weke. Als je wint, kan dat wel even na de match, maar die moet snel plaats maken voor realisme. De eerstvolgende match is altijd de belangrijkste. Ook in Sint-Truiden zijn zaken verkeerd gelopen, mijn assistenten houden zich bezig met de analyse van wat beter kan. Zondag hadden we recuperatie in De Kaai en hebben we samen gegeten. Ik heb ook enkele individuele gesprekken gehad met de spelers. Gisteren hebben we dan de beelden bekeken. Zelfs na een overwinning moet je kritisch kijken, er is altijd verbetering mogelijk. De groep is volwassen genoeg om te beseffen dat de zege in STVV belangrijk was maar dat er vandaag alweer een erg belangrijke match is. De spelers zijn er mee bezig. Zo waren er gisteren al om 11.15u. op de club terwijl ze maar om 12u. verwacht werden. Sommige kozen voor kine met de masseur, anderen deden spontaan stabilisatieoefeningen. Er zit een ongelofelijk positieve dynamiek in de spelersgroep. Dat werkt aanstekelijk en dat brengt ook resultaat. Iedereen gaat individueel vooruit. Zo ga je ook collectief de vruchten plukken.”

“In Genk gaan we onze wedstrijd proberen te spelen, maar we zijn niet alleen, ook Genk zal dat willen doen. Alles zal van het individueel en collectief niveau afhangen wie zich gaat kwalificeren. Laat ons hopen dat we ons niveau van de voorbije weken houden, dan hebben we een reële kans. Ik denk dat het 50-50 is. Genk zal wellicht furieus starten. Ze hebben een overwinning op Moeskroen op zak en kwamen de top zes binnen. Maar tegenover staat ons mooie parcours en onze supporters. Ik hoor dat er nu al iets meer dan 600 supporters van Kortrijk zullen zijn en er is nog plaats. De steun van onze fans zal heel belangrijk zijn!”

Larry Azouni blikt vooruit op Genk-KVK