Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Voorbeschouwing De Boeck op Zulte Waregem - KVK

Nieuws

Op zijn wekelijkse persbabbel keek onze trainer Glen De Boeck vooruit op de derby in Waregem.

Glen De Boeck : "Ik heb geen geblesseerden, dat betekent dat er goed wordt gewerkt en dat iedereen in vorm is. Als trainer kan je nooit te veel mankracht ter beschikking hebben, de spelers moeten nu gewoon vechten voor hun plaats. Ook Avenatti zit terug in de selectie. Ik heb 21 spelers geselecteerd, dus zijn er nog keuzes die moeten gemaakt worden."

"Ik leef naar elke wedstrijd op dezelfde manier toe, voor mij is de derby een wedstrijd als een ander, de tegenstander maakt voor mij geen verschil. We bereiden de match voor om de drie punten te proberen halen. Rekening houdend met onze kalender en het verloop van de wedstrijden hadden we vier punten meer moeten hebben. We missen een beetje efficiëntie. In Moeskroen haalden we niet het niveau van tegen Genk, maar we hadden wel het meeste balbezit en creëerden kansen, maar we waren ook niet gediend door het geluk : de penalty was vatbaar voor discussie en het doelhout hield Kagelmacher in de slotfase van een doelpunt. Ook tegen Oostende hield de paal ons drie keer van een goal." 

"Tegen Waregem is er niet meer druk, we gaan proberen zo goed mogelijk te spelen hopend op een goed resultaat. We hebben een goeie trainingsweek gehad, ik zag een gretige spelersgroep die er vol voor ging. De derby leeft bij de fans en de spelers weten dat. Ze moeten de scherpte halen van tegen Genk. Nu is er Zulte Waregem. De ploeg heeft al drie systemen gespeeld op zeven matchen. Het is een tendens in de Belgische competitie en daarom is het beter dat je je spelers voorbereidt op hun rechtstreekse tegenstander."

"Welke namen de tegenstander aan de aftrap brengt, zien we wel voor de match. Ik steek liever energie in mijn eigen ploeg. Ik denk dat Teddy Chevalier geprikkeld zal spelen, zijn eergevoel zal spelen. Hij is niet vergeten wat er gebeurd is toen Harbaoui drie goals maakte en de topschutterstand op het scorebord in Waregem kwam. Dat zijn dingen die je niet doet, Chevalier is dat niet vergeten."

Ilombe Mboyo blikt vooruit op de derby