Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Vierde winst van het seizoen tegen de buren. KVK - Zulte Waregem : 4-2!

Matchreport

Na de zes op zes en de perfecte start van de nacompetitie ontvingen de Kerels vol vertrouwen de buren van Zulte Waregem. Coach Vanderhaeghe zag dan ook geen enkele reden om iets aan zijn elftal te veranderen. Ezekiel nam zijn plaats op de bank terug in. KVK won al twee derby’s in de reguliere competitie en de confrontatie in de beker. Tijd dus voor een vier op vier.

De Kerels zetten meteen veel druk naar voren wat al heel snel succes opleverde. We waren nauwelijks vier minuten ver of de 1-0 stond al op het bord. Het was Avenatti, alweer hij, die de bal, makkelijk voorbij invallersdoelman Bansen werkte. De goal gaf de thuisploeg een boost want ook de tweede actie, dit keer van Chevalier, had in een doelpunt kunnen resulteren, maar Bansen bracht redding. Ook Lepoint en Hines-Ike zorgden voor dreiging. De Waregemse goalie had echter een reuzereflex in huis op de poging van onze Amerikaan. KVK had balbezit en veldoverwicht maar bij de eerste echte prik aan de overkant stonden de bordjes gelijk. Na een aangeschoten handsbal legde scheids Boterberg, na raadpleging van de VAR, de bal op de stip en Harbaoui knalde de licht gefloten elfmeter voorbij Bruzzese : 1-1.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker, want nog voor het half uur zorgde Stojanovic voor gerechtigheid na een corner die Seck niet weg kreeg : 2-1. Lepoint mocht kort daarop alleen op doelman Bansen afgaan maar stifte de bal te laag, Stojanovic schoot de bal vanuit een scherpe hoek voorlangs. Wie dacht dat we gingen rusten met een voorsprong, had het toch nog fout want zes minuten voor de pauze prikte Bongonda de 2-2 voorbij Bruzzese. Vier goals na een erg boeiende en genietbare eerste helft.

We waren nog geen vijf minuten ver in de tweede periode of de Kerels stonden al terug voor. Avenatti zag Stojanovic goed vrij staan en Jovan scoorde tussen twee Waregemse verdedigers door in de kluts : 3-2. Het doelpunt zorgde opnieuw voor wat rust in de Kortrijkse gelederen en de Kerels konden rustig op zoek naar nog meer goals. De Sart trapte een vrijschop te makkelijk binnen het bereik van Bansen, maar het vooral de kans van Stojanovic die beter had verdiend. Enkel de bezoekende goalie verhinderde een vierde thuisdoelpunt. Dat kwam er uiteindelijk toch in minuut 77 toen Avenatti een haarfijne voorzet van D’Haene in de rechterbovenhoek kopte : 4-2. Net voordien had Seck zijn tweede gele kaart gekregen en eiste Zulte Waregem een strafschop maar de VAR floot Boterberg uiteindelijk nog terug. Het bleef reuzekansen regenen maar noch Harboui (omhaal) noch Azouni (bal op Bansen) lukten nog een doelpunt. Eindstand : 4-2.

De overwinning zorgde voor een enorme ontlading bij spelers en supporters en houdt KVK met negen op negen knap aan de leiding. Op zaterdag 13 april ontvangen we in eigen huis 1B-revelatie Royale Union. Aftrap om 20u.

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Azouni (87’ Golubovic), Hines-Ike, Kagelmacher, D'Haene, Chevalier, Van der Bruggen, De Sart, Lepoint (80’ Kumordzi), Stojanovic (70’ Batsula) en Avenatti
Bank: Pereira, Kumordzi, Rougeaux, Koita, Charisis, Batsula en Golubovic

Zulte Waregem speelde met Bansen, De fauw, Heylen, Harbaoui, Bongonda, De Pauw (70’ Sylla), Walsh, Bjordal, Seck, Peeters en Pletinckx
Bank: Bossut, Marcq, Faik, Soisalo, Demir, Bürki, Sylla en De Smet

Goals: 3’ Avenatti (1-0), 25’ Harbaoui (pen) (1-1), 27’ Stojanovic (2-1), 39’ Bongonda (2-2), 50’ Stojanovic (3-2), 77' Avenatti (4-2)
Geel: Walsh, Azouni, Lepoint, De fauw
Rood: Seck (2x geel)
Toeschouwers: 5989

Man van de Match : Felipe Avenatti

KV Kortrijk - Zulte Waregem 4-2