Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Union voor de tweede keer sterker dan KVK : 2-0

Matchreport

De Kerels trokken voor hun laatste verplaatsing van PO2 naar Union, de enige ploeg die KVK in het verlies kon duwen tijdens de nacompetitie. Coach Vanderhaeghe wou graag revanche voor die nederlaag maar koos ook voor rotatie in zijn team met het oog op de wedstrijd van vrijdag en de finale van de play-offs. Daardoor kwamen onder meer Azouni, Koita en Charisis in de basis. Van Der Bruggen, Lepoint, Rolland, Kagelmacher en D’Haene kregen rust.

De thuisploeg, die al 20 keer scoorde in haar vier thuismatchen in PO2, koos ook nu weer voor vrank-en-vrij aanvallend voetbal. Dat leverde leuke combinaties op, veel druk naar voren en een vroeg openingsdoelpunt. Rougeaux speelde ongelukkig terug en Niakaté zat er goed tussen om Perreira al na nauwelijks negen minuten te verslaan : 1-0. De reactie van de Kerels liet niet lang op zich wachten. Batsula schudde een fraaie volley uit zijn schoenen maar zijn poging verzeilde naast. Azouni kreeg een opgelegde kans aangeboden door Ezekiel maar miste zijn poging.

Union bleef er vol voor gaan en Fixelles en Tabekou knalden voorlangs, de poging van Niakaté ging maar een paar meter naast. De Kerels ondergingen het spel maar gelegenheidskapitein Chevalier doorbrak de Brusselse hegemonie met een wereldvolley die maar net naast ging. De opflakkering duurde maar kort, want ei zo na kwam Union op 2-0 maar de goal van Tabekou werd afgekeurd. Net voordien had Rougeaux een bal van Fixelles van de lijn gehaald. Even voor de rust kopte De Sart nog een voorzet van Batsula over en daarmee hadden we ’t gehad in de eerste helft.

De Kerels zetten meer druk bij aanvang van de tweede periode en dat leverde net niet de gelijkmaker op toen Chevalier laag voorbracht en Rougeaux de bal naast het doel van Kristiansen tikte. De thuisploeg zag het als een wake-up call en reageerde via Niakaté en Kis maar telkens zat er nog een Kortrijks been tussen. De tweede goal kwam er net voor het uur dan toch toen Stamenkovic een corner van Selemani krachtig kon binnenkoppen : 2-0.

Vanderhaeghe greep in en gunde Ouali zijn eerste speelminuten sinds medio februari, Toualy en Kamara maakten zelfs hun debuut voor de Kerels. Wie had gehoopt op een kentering kwam bedrogen uit want de vrijstaande Selemani had de 3-0 maar voor het inkoppen maar zijn poging strandde op Perreira. Ook Stamenkovic liet nog een reuzekans onbenut. Een avondje Brussel eindigde dus in mineur.

De Kerels blijven ondanks de nederlaag groepsleider en kunnen de poulewinst definitief binnenhalen komende vrijdag. Om 20.30u speelt KVK dan in het eigen Guldensporenstadion de derby tegen Cercle Brugge.

DIGEST

Royale Union speelde met Kristiansen, Kis, Besuschkow, Tabekou, Fixelles (79’ Pinto Borges), Selemani, Niakaté (70’ Ferber), Vega (74’ Hamzaoui), Stamenkovic, Kandouss, Mehlem
Bank: D’Alberto, Hamzaoui, Pinto Borges, Ferber, Letts, Morren, Teuma

KVK speelde met Perreira, Kumordzi, Rougeaux,, Koita, Chevalier (62’ Ouali), Hines-Ike (90' Kamara), Batsula, Ezekiel (68’ Toualy), De Sart, Charisis, Azouni
Bank: Bruzzese, Golubovic, Van Der Bruggen, Camara, Ouali, D’Haene

Goals: 9’ Niakaté (1-0), 57’ Stamenkovic (2-0)
Geel: De Sart, Rougeaux
Rood: Hamzaoui (2x geel)

Azouni kwam aan de aftrap tegen Union