Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Tuta zorgt voor oververdiend gelijkspel in boeiende derby

Matchreport

Na de thuisnederlaag tegen Genk kregen de Kerels dé kans bij uitstek om hun onverdiende nederlaag door te spoelen : de verplaatsing naar het Regenboogstadion voor dé derby van Zuid-West-Vlaanderen tegen Zulte Waregem. Captain Van Der Bruggen was geschorst, hij werd op zijn positie vervangen door Azouni.

KVK domineert in eerste periode

Twee leuke tifo’s aan elke kant onderstreepten meteen het belang van de derby bij beide supportersclans. De Kortrijkse fans hoopten vurig dat hun Kerels hen naar de zevende hemel zouden leiden, verwijzend naar de zes opeenvolgende zeges van KVK tegen de buren. Het uitvak dat voor de match helemaal volgelopen was, zag een gretig begin van de twee ploegen waarbij Mboyo al snel bijna een slordigheid in de thuisdefensie kon afstraffen maar Ilombe trapte in het zijnet. Een kopbal van Moffi miste kracht en een tweede poging van Mboyo raakte niet binnen het kader, net als een schot van weer Moffi dat voorlangs ging.

De Kerels waren de betere ploeg, maar slikten tegen de gang van het spel in een doelpunt van Bruno : 1-0. KVK was niet van haar melk en De Sart trapte goed naar de hoek maar Bansen redde gepast. Aan de overzijde kwam Jakubech goed tussen bij een kans van Vossen, na een fout op Walsh floot scheids Van Driessche voor penalty. De Fauw zette de 2-0 rustscore op het bord.

Tuta zorgt voor gerechtigheid in extra time

De Kerels begonnen erg offensief aan de tweede helft en die positieve intentie loonde onmiddellijk. Makarenko bracht voor en Moffi kopte de aansluitingstreffer binnen : 2-1! KVK was gelanceerd voor een knappe tweede helft die zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg zou afspelen. Een vrijschop van De Sart spatte uiteen op de paal, Moffi mooi afgezonderd alleen voor doel kreeg de bal niet onder controle en liet de gelijkmaker liggen. De Kortrijkse furie naar voren bleef duren en Moffi scoorde maar de goal werd in minuut 72 afgekeurd.

Zulte Waregem leek het te gaan halen en was een paar keer dicht bijj de 3-1 via Larin en Dompé maar het venijn zat in de staart. Het slotoffensief van de Kerels loonde, want een kopbaldoelpunt van Tuta in de 94ste minuut bracht Kortrijk in extremis langszij. Voor onze verdediger zijn allereerste goal als professioneel voetballer.

Zo blijft KVK nu al zeven keer na elkaar ongeslagen tegen de buren! In de stand staan de Kerels nu 10de. Volgende zaterdag ontvangen ze Antwerp. Tijd om dat bekereitje te pellen.

DIGEST

Zulte Waregem speelde met Bansen, Deschacht, De Fauw (77’ Pletinckx), Marcq, Mensah, Sissako, Larin, Walsh, Bruno (88’ Kainourgios), Vossen, Berahino (72’ Dompé)
Bank: Bostyn,, Govea, Srarfi, Dompé, Pletinckx, Oberlin, Kainourgios, Van Hecke

KVK speelde met Jakubech, Tuta, Derijck, Lepoint (60’ Stojanovic), Golubovic, D’Haene, Moffi (89’ Ocansey), De Sart, Mboyo Azouni (82’ Gueye), Makarenko
Bank: Bruzzese, Rougeaux, Stojanovic, Kage, Ocansey, Gueye, Kovacevic

Doelpunten: 30’ Bruno (1-0), 44’ De Fauw (pen) (2-0), 51’ Moffi (2-1), 90+4' Tuta (2-2)
Geel: Walsh, Derijck, Mensah

Tuta scoorde de 2-2 in minuut 94

Zulte Waregem - KV Kortrijk 2-2