Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Thomas Kaminski verlaat KVK

Nieuws

Thomas Kaminski kwam aan bij KV Kortrijk in juli 2016, hij kwam toen over van RSC Anderlecht. Nu 2,5 seizoenen later verlaat Thomas KV Kortrijk voor KAA Gent.

Thomas Kaminski (23 oktober 1992, Dendermonde) begon zijn voetbalcarrière bij Zellik Sport en genoot zijn jeugdopleiding verder bij Asse-Zellik, Tubeke en KAA Gent. In 2008 maakte hij de overstap naar Germinal Beerschot in de Jupiler Pro League. Op 8 mei 2009 debuteerde Thomas op 17-jarige leeftijd in de wedstrijd in de met 3-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen KV Mechelen. 2 seizoenen erna werd hij de nummer 1 bij de club uit Antwerpen en speelde hij 35 matchen voor Beerschot. Meteen goed voor een transfer naar die andere paars-witte club. Bij RSC Anderlecht kon Thomas zich echter nooit opwerken tot de absolute nummer 1. Na enkele uitleenbeurten aan achtereenvolgens OH Leuven (2011-2012: 26 wedstrijden), Anorthosis Famagusta (2014-2015: 30 wedstrijden) en FC Kopenhagen (2015-2016: 8 wedstrijden - landskampioen en bekerwinnaar) volgde er dus een definitieve transfer naar KV Kortrijk.

Bij de Kerels werd hij meteen de absolute nummer 1 in seizoen 2016-2017. Vorig seizoen, in zijn 2e seizoen, ontpopte Thomas zich tot één van de absolute sterkhouders van KV Kortrijk. In de reguliere competitie speelde hij alle wedstrijden. Hij hield maar liefst 9 keer de nul, waarvan een reeks van 5 opeenvolgende clean sheets van speeldag 23 tot en met speeldag 27. Mede daardoor had KV Kortrijk de 5e beste verdediging van de Jupiler Pro League vorig seizoen (39 tegendoelpunten) en misten we op een haar na Play Off I. Hij werd dat seizoen nipt 2e in de verkiezing van AGO Kerel van het seizoen, net na de topschutter van KV Kortrijk: Teddy Chevalier.

Dit seizoen miste Thomas Kaminski enkele wedstrijden door een blessure aan de voet. Maar in de 18 competitiewedstrijden, die hij dit seizoen al speelde wist Thomas al 5 keer zijn netten schoon te houden. Sterke teamprestaties van onze verdediging met Thomas Kaminski als sluitstuk, die niet onopgemerkt bleven. Na 89 wedstrijden en 2,5 seizoenen voor KV Kortrijk nemen we nu dus afscheid van Thomas Kaminski.

Vandaag werden de laatste documenten ondertekend en is de transfer officieel rond.

We bedanken Thomas voor de vele mooie momenten en wensen hem alle succes in zijn verdere carrière.