Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS

Tegenstander doorgelicht : Anderlecht

Nieuws

Zaterdag (18u.) ontvangen we landskampioen Anderlecht, een ploeg die eigenlijk niet meer hoeft voorgesteld te worden.

Paars-wit veroverde vorig seizoen de titel toen in het PO1 duidelijk de maat nam van Club Brugge en AA Gent. Voor coach René Weiler, aan zijn eerste jaar in Brussel bezig, meteen een grote triomf.

In het tussenseizoen werd Anderlecht onder meer versterkt met ex-Kerel Sven Kums, doelman Matz Sels en Henry Onyekuru, vorig seizoen topschutter in de Jupiler Pro League bij Eupen. Anderzijds nam de club afscheid van Youri Tielemans (AS Monaco), Frank Acheampong (Tianjin Teda) , Fabrice N'Sakala (Alanyaspor) en Bram Nuytinck (Udinese).

Dit seizoen verloopt iets moeilijker voor paars-wit met al twee nederlagen in de eerste zes matchen. Op Charleroi werd het 2-0, Sint-Truiden kwam winnen in het Constant Vandenstockstadion met 2-3. Op verplaatsing kon paars-wit dit seizoen nog niet winnen. Het scoorde al 6 keer dit seizoen (eentje minder dan KVK) en kreeg al 7 goals binnen (evenveel als de Kerels). Afgelopen dinsdag verloor paars-wit zijn eerste wedstrijd in de Champions League-fase. In Munchen werd het met 3-0 geklopt door Bayern.

Kerels met een paars-wit verleden zijn Thomas Kaminski, Sebastien Bruzzese, Bryan Verboom en Hervé Kage. Vorig seizoen verloor KVK met 1-3 thuis (zie foto), in Anderlecht werd het 5-1. De laatste thuiszege van de Kerels tegen paars-wit dateert al van 10 mei 2012 : 2-0 met goals van Nfor en Oussalah.

Voor Yevhen Makarenko wordt het zijn eerste confrontatie met de uittredende kampioen.

Interview Makarenko