Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Teddy Chevalier heeft bijgetekend

Nieuws

Het hing al een tijdje in de lucht en nu mag het bevestigd worden. Teddy Chevalier, publiekslieveling in het Guldensporenstadion, verlengde zijn contract vandaag bij de Kerels!

Teddy Chevalier kwam in de zomer van 2013 bij KV Kortrijk. Nadat hij in seizoen 2012-2013 indruk maakte bij het Nederlandse RKC in de eerste seizoenshelft, waarin hij 8 doelpunten scoorde en 4 assists gaf in 18 wedstrijden. In de tweede seizoenshelft deemsterde Teddy weg bij een zwalpend RKC.

In zijn eerste seizoen onder Hein Vanhaezebrouck viel Teddy vooral op door zijn werklust en werd hij vaak als rechtermiddenvelder uitgespeeld. Onze Kerels kwamen in seizoen 2013-2014 uit in Play Off II en daarin ontplofte Teddy Chevalier bij de Kerels. Hij kreeg zijn kans als aanvaller in Play Off II en scoorde 6 doelpunten in 7 wedstrijden en gaf 3 assists. Een ultieme bekroning bleef helaas uit, nadat onze Kerels de PO II-finale verliezen.

 

Het seizoen erna, onder Yves Vanderhaeghe, ontpopte Teddy zich tot een echte publiekslieveling. De grinta, de passie en de drang om te willen winnen was er nog steeds. Teddy gekoppeld aan Ivan Santini was het koningskoppel in de spits dat seizoen. Teddy scoorde 11 keer in de reguliere competitie en gaf 10 assists, waarmee hij zich tot meest bepalende speler van de competitie kroonde.

Dirigent tijdens het feesten na KV Kortrijk - KV Mechelen in 2014-2015.

Teddy Chevalier verkozen tot Kerel van het seizoen 2014-2015

Door zijn fenomenale prestaties versierde Teddy een lucratieve transfer naar het Turkse Rizespor, weg van het Guldensporenstadion werd het geen onverdeeld succes. Het seizoen erna trok Teddy naar RC Lens, uitkomend in de Franse Ligue 2. De passage duurde een half seizoen voor Teddy terug op het vertrouwde nest lande in het Guldensporenstadion. Pas geland in Kortrijk kwam Zulte Waregem op bezoek en scoorde Teddy meteen. 2 wedstrijden later zorgde hij eigenhandig met 2 doelpunten voor een 2-1 thuisoverwinning tegen Sporting Lokeren. De week erna had hij met een doelpunt en assist een groot aandeel in de 0-3 overwinning op Standard Luik.

Teddy komt terug thuis

Dit seizoen ontplofte Teddy pas echt, met voorlopig 14 doelpunten en 4 assists. Sinds speeldag 15, de 3-2 overwinning tegen Sint Truiden, scoorde hij in 8 van de 12 wedstrjden met als orgelpunt zijn eerste hattrick voor KV Kortrijk in de 4-0 gewonnen competitiewedstrijden tegen R Antwerp FC.

 

Teddy Chevalier tekende nu dus een nieuw contract dat hem tot 2021 aan de club verbindt. De chouchou van het Kortrijkse publiek kan de komende jaren de Kerels dirigeren naar nieuwe sportieve successen en bijhorende vieringen na de wedstrijden.