Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Stayen

STVV

Speeldag 22
2
0
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KV Kortrijk

2-0 nederlaag op Stayen

Matchreport

De eerste wedstrijd na de winterstop bracht de Kerels naar Limburg voor het duel met STVV. KVK begon aan het duel op Stayen met Hines-Ike en Kage in de ploeg. De Sart was geschorst voor de match tegen de Kanaries, nieuwe spits Moffi begon op de bank.

Geen goals in matige eerste helft

De partij kende een slap begin met twee ploegen die het juiste ritme niet meteen vonden na de winterbreak. Mboyo probeerde het bij de Kerels wel met een lob, Durkin botste op Hines-Ike die lijf en leden in het duel gooide. Verder dan die twee kansjes kwamen we niet in een eerste helft waarin balverlies en een traag tempo het duel dicteerden. Op het halfuur was er toch wat animo toen Golubovic een knappe voorzet uit zijn schoen schudde die door Mboyo naast werd gekopt. 0-0 aan de koffie.

2-0 verlies ondanks een handvol grote kansen

De tweede periode was van betere makelij door het hogere tempo en de kansen die er nu wel kwamen. Jakubech hield zijn netten ongeschonden na een knal van Sankhon en onze doelman toonde zich ook secuur op een poging van Colidio. Het overwicht van de Kanaries leidde uiteindelijk tot een doelpunt toen De Bruyn met een steekbal Colidio bediende die zorgde voor de 1-0. Tien minuten later leek de wedstrijd helemaal gespeeld toen De Bruyn de 2-0 in het dak van het doel trapte. Pas na die tweede goal kwamen de Kerels beter in de match. Nieuwkomer Moffi kapte zich mooi vrij en kwam bijna alleen voor Steppe maar miste, Lepoint liet de aansluitingstreffer liggen. KVK hield de druk aan en Stojanovic had kunnen scoren, terwijl de Truiense keeper een poging van Van der Bruggen nog onschadelijk maakte. Helemaal in de slotfase schoot ook Kage nog een huizenhoge kans over, zodat de kansen er zeker waren, maar niet de goals. De efficiëntie zal donderdag in Antwerpen toch hoger moeten liggen, zoals ook coach Vanderhaeghe aangaf op de persconferentie na de match.

DIGEST

STVV speelde met Steppe, Durkin, Bushiri, Janssens, Colombatto, Botaka (88’ Asamoah), Mmaee, Sankhon, Suzuki, De Bruyn en Colidio (81’ Sousa)
Bank: Herbots, Sousa, Acolatse, Asamoah, Troonbeeckx, Konate, Ito

KVK speelde met Jakubech, Ocansey (68’ Lepoint), Kage, Golubovic, Hines-Ike, Azouni, Mboyo (77’ Stojanovic), Van Der Bruggen, Ezekiel (65’ Moffi), Tuta, D’haene
Bank: Bruzzese, Ajagun, Batsula, Kovacevic, Moffi, Lepoint, Stojanovic

Goals: 53’ Colidio (1-0), 65’ De Bruyn (2-0)
Geel: Hines-Ike, Azouni

Kanaries efficiënter voor doel