Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Stayen Stayen

STVV

Speeldag 20
0
0
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

0-0 gelijk op Stayen

Matchreport

Na de uitschakeling in de beker ging KVK in het verre Limburg op zoek naar eerherstel. Het moest dan wel gebeuren tegen Sint-Truiden dat thuis nog niet verloor dit seizoen. Coach Vanderhaeghe had zijn basisploeg opnieuw een plaats voor Ouali. Ook Ezekiel stond aan de aftrap. Avenatti en Charisis begonnen op de bank.

De match op het kunstgrasveld van St.-Truiden kende een lange aanloop zonder veel kansen. Botaka schoot eens onbesuisd over en er waren de snelle gele kaarten voor Boli en Mboyo. Sint-Truiden werd de betere ploeg en de mogellijkheden kwamen nu wel met een gevaarlijke bal van Boli in het zijnet als grootste kans. Toch viel de goal aan de andere kant toen Ezekiel scoorde, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel. Imoh kreeg snel een nieuwe kans maar hij besloot op doelman Steppe, Ouali’s poging vanuit een scherpe hoek kende hetzelfde lot.

Bezus kreeg in het begin van de tweede periode een kans op vrijschop maar Kaminski liet zich niet verrassen. In minuut 51 had KVK op 0-1 kunnen en misschien wel moeten komen toen Tomiyasu ei zo na een bal van Ouali in eigen doel verwerkte maar Steppe wist het gevaar te keren. STVV reageerde snel en deed dit via topschutter Kamada maar zijn poging strandde op de paal. Mboyo werd vervangen door Kanu en die kreeg al snel een supermogelijkheid aangeboden door Ouali maar onze Braziliaan miste de 0-1. KVK verloor daarna Kumordzi die zich blesseerde maar bleef geloven in de overwinning, ook al miste Kamada dé kans van de match maar hij was zijn torinstinct vandaag vergeten. De laatste mogelijkheid was voor Azouni maar zijn lob ging net over.

Door het gelijkspel blijft KVK op de 10de plaats. Het kan zich nu focussen op de derby tegen Zulte-Waregem. Die match wordt op tweede Kerst gespeeld om 14.30u.

DIGEST

STVV speelde met Steppe, Tomaiyasu, Garcia, De Petter, Botaka, Bezus (67’ A. De Sart), Boli, Asamoah, Kamada, De Norre (84’ Acolatse) en Endo
Bank: Pirard, De Sart, Sankhon, Kotysch, Legear, Acolatse

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi (72’ Lepoint), Kagelmacher, Azouni, Mboyo (61’ Kanu), Stojanovic (84’ Charisis), Van Der Bruggen, J. De Sart, Ouali, D’Haene en Ezekiel
Bank: Bruzzese, Chevalier, Kanu, Lepoint, Avenatti, Charisis, Batsula

Goals: -
Gele kaarten: Boli, Mboyo
Rode kaarten: -