Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Stayen

STVV

Speeldag 25
0
2
Competition type: Reguliere competitie 2017-2018

KV Kortrijk

KVK zet top 6-ambitie kracht bij met zege in STVV

Matchreport

Na de knappe zege tegen Genk van afgelopen dinsdag wijzigde coach Glen De Boeck zijn ploeg op een plaats. Teddy Chevalier werd rust gegund en Jeremy Perbet mocht starten in de punt van de aanval. Voor de rest startte onze trainer met de ploeg die in de eerste helft Genk van de mat blies.

Ouali en Perbet rollen Truiense verdediging op

De wedstrijd was nog maar 40 seconden oud of de thuisploeg kreeg al een reuzekans maar Bezus trapte in het zijnet. Even later zou dezelfde Kanarie over het doel van Kaminski trappen. De Kerels herstelden langzaam maar zeker het evenwicht maar de kansen vielen aan de overkant. Zo kopte Vetokele over net voor het kwartier. De eerste echte kans voor de Kerels verdween bijna in doel toen doelman Steppe een onschadelijke bal door zijn handen liet glippen waardoor hij bijna een own-goal maakte. Bij de eerstvolgende actie was het wel bingo toen Ouali zijn man voorbijsnelde en na een knappe raid schitterend voorbracht. Perbet deed zijn naam van goalgetter alle eer aan en legde zijn zesde goal van het seizoen in de goal : 0-1. Azouni trapte een vrijschop staalhard naast en Van der Bruggen schoot vanop afstand maar Steppe kon de bal klemmen. Tussendoor redde Kaminski met de vuisten op pogingen van Vetokele en De Norre. In de extra tijd trapte Dussaut nog op de paal.

Perbet al aan zeven goals

De thuisploeg moest nu komen in de tweede helft en deed dat ook maar Kaminski keepte een sterke match en stond paraat bij een poging van Vetokele. Aan de overkant trapte Azouni naar doel na een collectieve aanval maar Steppe kon de bal nog afweren. Bij de volgende poging was het wel raak. Uitblinker Ouali dweilde opnieuw de rechterflank af en Perbet was alweer goed gevolgd om de 0-2 binnen te trappen, meteen de zevende goal van het seizoen voor Perbut. In de slotfase drong STVV nog aan maar de Kerels kwamen niet echt meer in gevaar en konden daarbij steevast rekenen op Kaminski.

Door de zege klimmen de Kerels naar een gedeelde zevende plaats met 33 punten. Dat is er eentje minder dan Genk dat we dinsdag bekampen voor de beker en vier minder dan Antwerp dat vijfde staat en volgende zaterdag op bezoek komt naar het Guldensporenstadion.

STVV speelde met Steppe, De Petter, Botaka (’68 Boli), Bezus, Asamoah, Vetokele (’75 Akpon), Kiysiou, Dussaut (’46 Legear), Kotysch, De Norre en Teixeira
Bank: Pirard, De Sart, Boli, Abrahams, Legear, Goutas en Akpom

KVK speelde met Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Rougeaux, Ajagun (’70 Verboom), Van der Bruggen, Azouni (’83 De Smet), Ouali, D’Haene en Perbet (’75 Chevalier)
Bank: Bruzzese, Stojanovic, Chevalier, Verboom, Attal, De Smet en Papazoglou

Goal : 22’ Perbet (0-1), 60’ Perbet (0-2)
Geel: Teixeira, Van der Bruggen, Verboom