Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Sterk collectief verslaat Anderlecht

Matchreport

Vol huis voor de komst van Anderlecht. De Kerels zaten na de zege op Cercle op schema en hadden in eigen huis niets te verliezen tegen Kompany & co. Coach Vanderhaeghe startte met dezelfde elf als vorig weekend.

Nasri brengt bezoekers op voorsprong

De Kerels openden vrank en vrij en kozen aanvankelijk voor fris-van-de-lever voetbal. Toch was het Anderlecht dat de beste kansen kreeg. Al in minuut één liet Thelin een goal liggen, al mocht de parade van Bruzzese gezien worden en ook nieuwkomer Chadli ging zijn kans. De bezoekers werden nu oppermachtig en dat resulteerde in een doelpunt kort voor het halfuur. Nasri benutte de assist van Vlap en scoorde de 0-1. Een voorzet-schot van D’Haene vanop afstand zoefde naast, de enige kans die KVK nog kreeg voor de pauze.

Sterk collectief overklast RSCA in tweede periode

Met Kage in plaats van Ivanof begonnen de Kerels vinniger en na lang aarzelen legde scheids Lambrechts in minuut 51 de bal op de stip na een onorthodoxe tussenkomst van Sandler. Mboyo schoot de penalty droog binnen: 1-1. Een ontketend KVK vond vijf minuten later de voorsprong toen Kage Van Crombruggen versloeg met een geplaatste kopbal: 2-1. Anderlecht moest nu komen en toen Chadli gehaakt werd in de grote rechthoek zette Vlap de penalty om in een 2-2 stand. De Kerels rechtten collectief de rug en in een dol slotkwartier zorgden eerst Mboyo en daarna D’Haene (met de goal van het weekend!) voor de verdiende 4-2.

Sleutelmoment:

Een gemeten voorzet van Ajagun werd door Mboyo omgezet in de 3-2, het moment dat de knappe zege van de Kerels zou inleiden . 

Kerel van de match: Mboyo

Ilombe was ongrijpbaar en zette met twee goals de kroon op zijn superwedstrijd

DIGEST

KVK speelde met Bruzzese, Golubovic, Hines-Ike, Kagelmacher, Mboyo, Van der Bruggen, Ajagun (’88 Azouni), Ocansey (’84 Batsula), D’Haene, Ivanof (’46 Kage) en De Sart
Bank: Deman, Azouni, Rougeaux, Kage, Mujakic, Batsula, Ezekiel

Anderlecht speelde met Van Crombruggen, Kompany, Vlap, Nasri, Chadli (’77 Doku), Sandler, Thelin (’58 Gerkens), Kayembe, Sardella (’62 Amuzu), Verschaeren en Dewaele
Bank: Roef, Gerkens, Adzic, Cobbaut, Amuzu, Sambi, Doku

Goals : 27’ Nasri (0-1), 52’ Mboyo (1-1) (pen), 57’ Kage (2-1), ’65 Vlap (2-2) (pen), 73’ Mboyo (3-2), 78’ D’haene (4-2)
Geel : Ajagun, Kayembe

Sterke wedstrijd van onze elf Kerels!

Persconferentie na #KVKAND

KVK-AND "Anders Bekeken"