Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Standard Luik onder de loep genomen

Nieuws

Zaterdag 19 januari trekken onze Kerels richting Luik om hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar te spelen tegen Standard Luik omstreeks 18u00. Hoe verloopt het huidige seizoen van Standard Luik en Michel Preud'homme? Dat lees je hieronder.

Zomertransfers
IN
Michel Preud'homme (Vrij - T1) - Samuel Bastien (Chievo Verona) - Zinho Vanheusden (Inter, huur) - Senna Miangue (Cagliari, huur) - Maxime Lestienne (Kazan, vrij), Obbi Oulare (Watford, huur) - Hao Zhang (Peking Renhe FC)

OUT
Lilo Guarneri en Alexandro Cavagnera (AC Milan) - Ishak Belfodil (Hoffenheim 6,5 M€) - Jonathan Bolingi (Antwerp, via Moeskroen) - Ricardo Sa Pinto (N.n.b.) - - Idris Boutrif (Sampdoria) - Zino Vanheusden (Inter, terug) - Jean-Luc Dompé (AA Gent) - Samy Mmaee (STVV) - Beni Badibanga (Waasland-Beveren) - Hamza Massoudi (STVV) - Farouk Miya (HNK Gorica) - Dimitri Lavalée (MVV) - Jerome Déom (MVV) - Junior Edmilson (Qatar 5,5 M€) - Duje Cop (Vallodolid, huur) 

Wintertransfers
IN
/

OUT
Carlinhos (Guarani, BRA, huur)
Valeriy Luchkevych (FK Oleksandria, OEK, huur)

Goed einde van het jaar

Standard begon goed aan het seizoen door thuis te winnen tegen KAA Gent. De toon leek gezet te zijn voor een goed seizoen onder Michel Preud'homme. Als snel sputterde de machine tegen Waasland-Beveren en Cercle Brugge wat resulteerde in twee gelijke spelen. De Champions League-droom bleef hoog nadat ze in de laatste kwalificatieronde, tijdens de heenwedstrijd van een 0-2 achterstand opklommen naar een 2-2 gelijkspel tegen Ajax FC dankzij Mehdi Carcela. Een week later kreeg Standard een 3-0 pandoering in kolkende Amsterdam Arena die koste wat het kost in de groepsfase van de Champions League wilde geraken.

September is een maand geweest die ze in Luik snel willen vergeten. De 'Rouches' verloren de openingswedstrijd van de Europa League met 5-1 op het veld van Sevilla, verloren de Belgische Clasico tegen aartsrivaal RSC Anderlecht en werden door een derdeklasser (eerste klasse amateurs) uitgeschakeld in hun eerste ronde van de Beker van België. Uiteindelijk weten ze het tij te keren door twee maal opeenvolgend in zowel de competitie als in de Europa League te winnen.

Ook in de Europa League wisten ze niet te overtuigen en moesten de Rouches vrede nemen met een derde stek, die betekende dat ze geen Europese overwintering tegemoet gingen.

Naarmate het einde van 2018 aanbrak, wisten Michel Preud'homme en zijn mannen een solide 9 op 9 te behalen om zo het nieuwe jaar in te kunnen gaan op de vierde plaats in de JPL.

Head to head

De laatste confrontatie in het Guldensporenstadion leden onze Kerels een 0-2 verlies dankzij een razendsnel doelpunt van Maxim Lestienne in de eerste minuut van de wedstrijd. Als we de laatste vijf confrontaties bekijken op Sclessin, dan kunnen we zien dat de Kerels één keer wonnen met 0-3 (prachtig doelpunt van toenmalige Kerel Idriss Saadi), de Rouches tweemaal aan het langste eind trokken en er ook twee keer gelijk gespeeld werd. 

Jij gaat toch ook mee naar Standaard Luik - KV Kortrijk? Alle bus- en ticketinfo vind je hier.