Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Sclessin

Standard de Liège

Speeldag 25
0
3
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

Hele knappe 0-3 zege op Standard!

Matchreport

Veekaa trok met een 2-1 zege tegen Lokeren naar het verre Sclessin om Standard partij te geven. Coach Bart Van Lancker bleef het vertrouwen geven aan Michalis Sifakis en Tomislav Barbaric. Hij kon evenwel niet rekenen op de gekwetsten Joaozinho, De Smet en Rougeaux. Nieuwkomers Stojanovic en Kovacevic begonnen op de bank.

De start van de thuisploeg was redelijk indrukwekkend met kansen voor Kosanovic en Dossevi terwijl Rolland al snel geel pakte, net als Kage trouwens. KVK liet zich op de 8ste minuut een eerste keer zien toen knap samenspel van Saadi en Chevalier leidde tot een gave voorzet waar Van der Bruggen net te laat kwam om de bal aan de tweede paal binnen te duwen. Kort daarop redde Sifakis een poging van Marin. Op de 20ste minuut liet Chevalier zich nog eens zien maar zijn pegel werd door Gillet onschadelijk gemaakt. De Veekaa werd nu de betere ploeg en werd daar ook terecht voor beloond. Van der Bruggen zocht de achterlijn op en Chevalier duwde de bal binnen in de linkerbovenhoek: 0-1. Voor Teddy al zijn vierde goal in evenveel wedstrijden! Het doelpunt gaf de bezoekers vleugels, maar ook achterin stond het alert te verdedigen, niet in het minst Sifakis die een knal van Laifis goed inschatte. Op de 41ste minuut kwam Standard ei zo na gelijk toen de vrijstaande Belfodil kon aanleggen, maar Goutas redde knap op de lijn. 0-1 bij de rust, ook al omdat een goal van Emond nog terecht werd afgekeurd voor buitenspel.

De tweede helft was tien minuten oud of de Veekaa diepte zijn voorsprong verder uit. Een vrijschop werd snel genomen en Saadi verschalkte gewezen Rode Duivel Gillet met een gemikte bal in de bovenhoek. Na een poging van Laifis, opnieuw KVK met een vinnige Kage die de dribbels niet schuwde op Sclessin en Chevalier knap bediende aan de verste paal. Teddy mikte echter naast de goal. De verdiende derde goal kwam er dan toch toen Saadi een wonderbaarlijke bal uit zijn schoenen toverde en Gillet voor de derde keer kansloos achter liet. Voor Idriss al de 12de goal wat hem voorlopig op de derde plaats brengt in de topschutterstand op één goal van Jelle Vossen en vijf van Lukasz Teodorzyk. Van Lancker bracht nog onze twee nieuwe Serviërs Kovacevic en Stojanovic in en die laatste was nog dicht bij de 0-4. Ook Van der Bruggen probeerde nog maar schoot naast.

KVK speelde met Sifakis, D'Haene, Goutas, Barbaric, Van Loo, Ouali, Rolland, Van der Bruggen, Kage ('86 Mercier), Chevalier ('75 Stojanovic), Saadi ('80 Kovacevic)

Goals : Chevalier ('27), Saadi ('53 en '73)
Geel : Rolland, Kage, Barbaric, Ouali

Dat de kentering nu definitief is ingezet lijkt een feit. De 2-1 tegen Lokeren was deugddoend, maar een knappe uitzege op Standard, dat nog in strijd is/was voor PO1, mag nog meer gezien worden. Zeker ook omdat dat gebeurde met fris, aanvallend voetbal met veel beweging en loopvermogen. Het eerste clean sheet in maanden kunnen we hier uiteraard ook niet onvermeld laten.

Dank aan de supporters die de verplaatsing maakten en de spelers en de entourage bleven steunen, ook in moeilijke dagen! Komende zaterdag ontvangen we KV Mechelen, een ploeg die nog droomt van de top 6. Met zijn allen gaan we echter voor een 9 op 9. Met jou erbij? KVK-KVM wordt op zaterdagavond 11 februari om 20u gespeeld.

Tickets vind je snel op: https://kortrijk.tickethour.be/l0019ww/seatingPlan.html?idProduct=393

Feestje in kleedkamer na zege in Standard