Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Sclessin

Standard de Liège

Speeldag 5
2
1
Competition type: Reguliere competitie 2019-2020

KV Kortrijk

In slotfase onderuit op Standard

Matchreport

Onder een loden hitte trokken de Kerels naar het sfeervolle Sclessin voor de confrontatie met Standard. Coach Vanderhaeghe begon met het team dat aan de tweede helft tegen Anderlecht een superprestatie neerzette, dus met Kage in de basis. Bij winst werd KVK tweede in de klassering.

Ocansey scoort zijn eerste goal voor de Kerels

Voortgestuwd door het publiek nam Standard onmiddellijk het initiatief in handen en na goed 8 minuten bereikte Vojvoda Lestienne die maar net naast kopte. Ook Amallah kreeg een goeie mogelijkheid maar ook hij liet de openingsgoal liggen. De Kerels konden enkel dreigen met een koppoging van Hines-Ike na hoekschop van Ocansey. Net voorbij het kwartier kreeg de thuisploeg opnieuw een kans op de 1-0 maar Bruzzese redde knap bij een schot van Mpoku. Lestienne scoorde wel, maar met de hand, en daardoor werd zijn goal afgekeurd en verdween hij met rood richting kleedkamer. De Kerels putten moed hier moed uit en Ocansey kreeg een erg goede kans voorgeschoteld door Golubovic maar Eric kopte naast. Zijn volgende poging, op assist van D’Haene, was beter geplaatst en verdween achter Bodart in doel: 0-1!

Kerels houden al bij al makkelijk stand na de rust

KVK startte met Rougeaux en Azouni in plaats van Golubovic en Kage (net voor rust gewisseld) en kreeg na tien minuten via Ajagun, vanuit buitenspel, een dot van een kans maar Abdul besloot in de handen van Bodart. Met Carcela in de ploeg ging Standard vrijer voetballen en Rougeaux werkte een schot van Emond in corner. De druk bij de Rouches nam toe en Van Der Bruggen redde eerst nog een bal op de lijn maar tien minuten voor tijd zorgde Laifis toch voor de 1-1. In minuut 88 zette Amallah zelfs de 2-1 op het bord.

Sleutelmoment
De Kerels bezweken in de slotfase onder de druk van de Rouches

Kerel van de match
Ocansey scoorde zijn eerste goal in Kortrijkse loondienst

DIGEST

Standard speelde met Bodart, Cimirot (57’ Carcela), Emond (’70 Limbombe), Amallah, Bokadi, Lestienne, Gavory ('81 Boljevic), Vojvoda, Bastien, Mpoku, Laifis
Bank: Milinkovic-Savic, Goreux, Dussenne, Carcela, Dragus, Limbombe, Boljevic, Fai, Miangue

KVK speelde met Bruzzese, Golubovic (’46 Rougeaux), Hines-Ike, Kagelmacher, Mboyo, Van der Bruggen, Ajagun ('82 Lepoint), Ocansey, D’Haene, Kage (’43 Azouni), De Sart
Bank: Azouni, Rougeaux, Mujakic, Batsula, Ezekiel, Lepoint, Jakubech

Goals : 34’ Ocansey (0-1), 81' Laifis (1-1), 89' Amallah (2-1)
Geel : Van Der Bruggen, Golubovic, Mboyo, D’Haene
Rood : Lestienne (2x geel)

Het werd 1-1 op Sclessin