Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS

Stage Nieuwpoort Dag 1

Nieuws

KV Kortrijk startte vandaag de winterstage in het Belgische Nieuwpoort, van donderdag 4 januari tot en met zaterdag 6 januari vertoeven onze Kerels aan de Belgische kust voor een teambuildingstage.

Deze morgen was het om 8u00 verzamelen geblazen voor onze Kerels aan de ontbijttafel in het Guldensporenstadion. Onze spelers kregen na een mooie decembermaand en een welverdiende zege thuis tegen Standard Luik vakantie. Na het Kerstvoetbal op woensdag 27 december thuis tegen Standard Luik kregen onze spelers rust en tijd om bij de familie te zijn tot en met woensdag 3 januari. Na de welverdiende rust werd er opnieuw verzameld deze morgen en mochten onze Kerels een stevig ontbijt nemen om een interessante (en intensieve) 3-daagse tegemoet te gaan. 

Het programma van de teambuildingstage van KV Kortrijk is voor onze spelers één grote verrassing. De stage wordt georganisseerd door sportpsycholoog Johan Desmadril die onze spelers de komende 3 dagen intensief zal begeleiden in allerlei activiteiten.

Om 8u45, na het ontbijt, vertrok de bus richting Nieuwpoort. Eenmaal aangekomen bij het Ibis Style Hotel, de mooie logeerplaats voor onze Kerels voor deze 3 dagen, mochten onze Kerels naar de kamer en hun spullen uitladen. Om 10u00 mochten onze spelers opnieuw de bus op voor een eerste verrassing. Om 10u30 arriveerde de bus bij Surfclub Windekind in Oostduinkerke. Daar wachte hen een ijsbeer op voor de eerste activiteit: een nieuwjaarsduik in de Noordzee.

Opwarmen op het strand voor de Nieuwjaarsduik.

Na een korte opwarmingsronde door de spelers, mochten ze zich klaarmaken voor de Nieuwjaarsduik in de Noordzee. In groepjes van 2 spelers werd er gesprint richting de zee. Het koude zeewater moest getrotseerd worden door onze Kerels en moest er gezwommen worden tot een dobberende boei. Op die boei was belangrijke informatie te vinden voor de komende opdrachten.

Na de duik kon er eventjes opgewarmd worden met een warme thee en mochten de spelers de bus op om een warme douche te nemen in het hotel. De toon was meteen gezet en onze Kerels mochten zich na de lunch opmaken voor een nieuwe groepsactiviteit.

Ajagun en Ivanof zien de namiddagactiviteit helemaal zitten!

In de namiddag stond er opnieuw een activiteit op het programma. Onze Kerels mochten nu de mountainbike op voor een fietstocht aan de zee onder begeleiding van Johan Desmadril. Ook onze technische staf kruipt in het zadel om samen met de spelers deel te nemen aan de activiteit.

Cedric Berthelin op de mountainbike.

Tegen de vroege avond arriveerden spelers en trainers terug in het hotel. Daarna was er even tijd voor ontspanning: een duik in het zwembad en een bezoek aan de sauna. Voor er om 18u kon aangeschoven worden voor een deugddoend diner.

Na de nieuwjaarsduik, de fiets op!

Hervé Kage en Sebastien Bruzzese ontbreken op de stage, zij revalideren verder individueel. Anthony Van Loo is wel mee op stage, maar trok deze namiddag naar Callewaert en Wemel voor in een individueel programma af te werken in zijn revalidatie.

Wie we wel opnieuw mochten verwelkomen op de stage was youngster Tyron Ivanof. Later deze maand mag ons jeugdproduct opnieuw aansluiten bij de groep voor de trainingen na zijn revalidatie.

Tyron Ivanof zien we terug bij de groep na zijn revalidatie.

Alle foto's van de eerste dag op stage kun je hier nog eens bekijken.