Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Daknam Daknam

Sporting Lokeren

Speeldag 10
1
3
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

Kerels bevestigen sterke uitreputatie in Lokeren

Matchreport

Na de thuisnederlaag tegen Eupen ging KVK op zoek naar haar derde opeenvolgende uitoverwinning. Na de zeges in Zulte Waregem en Harelbeke trokken de Kerels naar Lokeren. Coach De Boeck startte met Larry Azouni in de basiself waardoor Abdul Ajagun naar de bank verhuisde.

We kregen aanvankelijk veel middenveldspel tot plots een open kans uit de lucht viel maar De Ridder trapte onbeholpen naast, ook Cevallos verkwanselde een kansje in de beginfase. Aan de overzijde ging een kopbal van Mboyo op vrijschop van Stojanovic naast. De Kerels leden veel balverlies en de thuisploeg werd de betere ploeg. Op het kwartier klommen de Waaslanders op voorsprong toen Miric oog in oog met Kaminski een assist van De Ridder omzette in de 1-0.

KVK moest nu wel komen en Chevalier trapte een voorzet die plots een schot werd dat maar net over ging. De beste kans kregen de Kerels op het halfuur toen Chevalier de verste hoek viseerde maar De Wolf alert stond te keepen. Voor de rest kregen we een heel matige eerste helft te zien tot Hines-Ike tweemaal naar doel mocht trappen vijf minuten voor de rust, maar De Wolf stond pal. Helemaal in het slot van de eerste helft kregen de Kerels nog twee uitstekende kansen. Eerst was Mboyo erg dicht bij de gelijkmaker maar zijn bal belandde via de Lokerse goalie tegen de paal, in de slotseconde van de eerste periode mocht Stojanovic alleen op het thuisdoel afgaan maar hij besloot nog naast.

Gedaanteverwisseling in tweede helft

Coach De Boeck startte met Ouali aan de tweede helft in plaats van Chevalier en we kregen onmiddellijk meer drang naar voor. Dat leverde na 12 minuten de gelijkmaker op toen D’Haene van net binnen de grote rechthoek overhoeks trapte met links en de bal in doel verdween : 1-1. De Kerels speelden met veel meer goesting en drive wat veel meer balbezit opleverde al moest Kaminski wel goed ingrijpen toen Avenatti ei zo na een owngoal scoorde. Felipe scoorde gelukkig aan de goeie kant in de 72ste minuut nadat hij uitstekend bediend werd door Mboyo. Voor Avenatti zijn tweede goal van het seizoen. Lokeren ontwikkelde nog wat druk maar KVK speelde de partij volwassen uit en scoorde nog een derde maal via Ouali die in de slotfase de verdiende 1-3 op het bord zette.

Door de uitzege komen de Kerels op een gedeelde tiende plaats. Volgende zaterdag ontvangen we in eigen huis STVV dat vier punten meer telt dan KVK.

DIGEST
Lokeren speelde met De Wolf, Deschacht, Overmeire, Cevallos, Ben-Harush, Hupperts (70’ Mujangi Bia), Miric, De Ridder, Marecek (77’ Jovanovic), Tirpan (85‘ Diaby) en Filipovic
Bank: Verhulst, Skulason, Michel, Diaby, Mujangi Bia, Saroka en Jovanovic

KVK speelde met Kaminski, Kagelmacher, Azouni (60’ Avenatti), Mboyo, Chevalier (46’ Ouali), Stojanovic (85’ Kanu), Hines-Ike, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart en D’Haene
Bank: Bruzzese, Ajagun, Kanu, Avenatti, Rolland, Ouali en Ezekiel

Goals: 14’ Miric (1-0), 56’ D’Haene (1-1), 72’ Avenatti (1-2) 90' Ouali (1-3)
Geel: Azouni, Overmeire, D’Haene