Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS
Daknam

Sporting Lokeren

Speeldag 9
2
1
Competition type: Reguliere competitie 2016-2017

KV Kortrijk

2-1 verlies in Lokeren

Matchreport

Na de knappe 3 op 18 maakten de Kerels de verplaatsing naar Lokeren, een ploeg getraind door Georges Leekens, in een verleden al twee keer één seizoen trainer van Kortrijk. De rood-witten konden geen beroep doen op de gekwetsten De Smet, Barbaric, Veldwijk, Ouali en Pavlovic. Rolland verscheen na een week schorsing terug aan de aftrap, De Mets kwam daardoor terug op de bank terecht.

De thuisploeg, fel onder druk na enkele mindere resultaten, nam het initiatief volledig in handen en dat leverde al in de eerste minuut bijna een goal op toen Patosi door De Ridder werd aangespeeld maar de Zuid-Afrikaan lepelde de bal over het doel. Zeven minuten later alweer de thuisploeg met een harde knal van Coelho tegen de paal. Kort daarop was Verstraete goed teruggekomen om een gevaarlijke voorzet van Miric nog te ontzetten in corner en ook Métanire was bij de pinken om Miric het scoren te beletten. De eerste goede mogelijkheid voor de Kortrijkzanen kwam er na een ingestudeerde vrijschop die genomen werd door Totovitskyi die de bal breed legde voor Métanire die strak voorzette maar een Lokerse verdediger was alert om de bal onschadelijk te maken. De Veekaa kwam beter in de match en Saadi kroop enkele keren in de rol van aangever maar Totovitskyi kon Copa niet verrassen. Net voor het half uur scoorde Lokeren dan toch, maar het doelpunt van De Ridder werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overzijde kregen Mercier en Totovitskyi (kopbal) nog kleine kansjes maar gescoord werd er niet. Ook niet door de thuisploeg die via een knal van De Ridder de lat trof. 0-0 bij de rust en daar mochten de Kerels best blij mee zij.

De tweede periode startte met een kansje voor Patosi die door Verstraete goed werd afgeblokt en zijn bal hoog over doel zag verdwijnen. Het thuisdoelpunt viel zes minuten later toch toen Coelho keihard uithaalde en Kaminski versloeg en net voor het uur stond het 2-0 toen Miric een corner van Patosi binnenkopte. Kaminski verhinderde de 3-0 bij een poging van Coelho en kort daarop moest de ingevallen Papazoglou noodgedwongen met een schouderblessure van het veld. Zijn invaller, Sarr, liet zich snel opmerken met een knal die maar enkele meter naast ging. In de toegevoegde tijd kwam KVK toch nog wat dichterbij. Kage zette de bal voor doel waar Gigot van dichtbij binnen prikte : 2-1. De rood-witten gooiden nu alles in de aanval en zelfs Kaminski trok mee naar voren en bijna loonden die inspanningen toen Rolland in de ultieme seconden van aan de zijlijn naar doel trapte waar Copa met een kattensprong de bal alsnog over de lat duwde. Meteen daarna floot de scheids de wedstrijd af : 2-1.

Hoewel de slotminuten nog voor spanning zorgden, verloren de Kerels al bij al verdiend bij Lokeren dat de beste kansen kreeg. Daardoor blijft er een groot contrast tussen de behaalde punten thuis en op verplaatsing (4 op 15). Volgend weekend is er geen competitie vanwege de interlandbreak. Op zaterdag 15 oktober ontvangt de Veekaa bekerhouder Standard om 18 uur.

KVK speelde met Kaminski, Goutas, Métanire, Gigot, Joaozinho, Verstraete, Kage, Mercier (’57 D’Haene), Rolland, Totovitskyi (’61 Papazoglou, ’75 Sarr) en Saadi

Goal : 90’ Gigot (assist Kage)
Geel : Verstraete
Rood : -

DIGEST 2016-2017

Goals
Saadi 7, Kagé 4, Mercier 2, Ouali 1, Totovitskyi 1, Gigot 1

Assists
De Smet 3, Kage 3, Mercier 2, Totovitskyi 2, Métanire 1, Ouali 1

Gele kaarten
Rolland 4, Verstraete 3, Joazinho 2, Métanire 2, Kaminski 2, Gigot 2, Kage 2, Mercier 1, De Smet 1, Totovitskiy 1

Rode kaarten
Rolland 1 (2x geel)

Speelminuten
Kaminski 810 - Metanire 810 - Joaozinho 800 - Verstraete 798 - Rolland 709 - Kage 684 - Gigot 630 - Pavlovic 528 - Saadi 555 - Mercier 513 - De Smet 389 - Ouali 303 - Totovitskyi 308 - Papazoglou 253 - Barbaric 180 – Goutas 270 - De Mets 116 – D’Haene 144 - Sarr 111 - Rougeaux 12 - Boyer 8

Kerels van de week
Ouali (T Gent) - Kagé (U Anderlecht) - Mercier (U Mechelen) - Saadi (T Club Brugge) - Kagé (U STVV) – Saadi (T Westerlo) – Saadi (U Zulte-W) – Totovitskyi (T Genk)

Kerel van de maand:
Saadi : speeldag 1-4
Saadi : speeldag 5-8