Snel en makkelijk jouw tickets online!

TICKETS VIP TICKETS
Stade du Pays de Charleroi Stade du Pays de Charleroi

Sporting Charleroi

Speeldag 5
0
2
Competition type: Reguliere competitie 2018-2019

KV Kortrijk

Kerels pakken eerste overwinning op veld van Charleroi

Matchreport

Vanavond maakten de Kerels de verplaatsing naar het verre Stade du Pays. Tegenstander was het Charleroi van trainer Felice Mazzu. Glen De Boeck koos met Azouni, Chevalier en nieuwkomer Avenatti voor drie nieuwe namen in de basiself. Scheidsrechter van dienst was de heer Jan Boterberg.

Lang moesten de meegereisde KVK-fans niet wachten op een doelpunt. Kersverse aanwinst Avenatti toonde meteen zijn neus voor goals en knikte in minuut acht de 0-1 in doel. De thuisploeg daarentegen kon in het openingskwartier maar weinig dreigen. Buiten een schotje van Benavente moest Bruzzese maar weinig werk opknappen.

Avenatti met z’n eerste

Rood en wit loerde op de counter. En op het halfuur was Avenatti dicht bij z’n tweede van de avond. Maar nu viel zijn kopbal in de armen van Nurio. De laatste goede kans voor de rust was voor Stojanovic. Die knokte zich goed vrij, waagde zelf zijn kans, maar schoot hoog over. 0-1 dus aan de rust.

Weinig animo na de rust

Het eerste kwartier in de tweede helft was een maat voor niets. Kortrijk was tevreden met de voorsprong, Charleroi deed bitterweinig met het balbezit. In de 66e minuut was KVK wel dicht bij de dubbele voorsprong. Hines-Ike vond Mboyo met een voorzet. Die zette zijn mannetje in de wind, maar joeg het leer daarna hoog over. Dat was een van de weinig hoogtepunten na de rust. Want Charleroi kon Bruzzese amper bedreigen. Integendeel, het waren de Kerels die nog eens scoorden. Diep in blessuretijd zette Mboyo de 0-2 eindstand op het bord. Volgende week wacht Racing Genk in het Guldensporenstadion. Iedereen op post!

Doelpunten: 8’ Avenatti 0-1, 90' Mboyo 0-2

Charleroi speelde met: Riou, Marinos, Martos (46’ Dervite), Dessoleil, Núrio, Ilaimaharitra, Benavente, Hendrickx (62’Grange), Fall (80’ Norafkan), Perbet, Gholizadeh

KV Kortrijk speelde met:  Bruzzese, Hines-Ike, Lepoint, Kagelmacher, D'Haene, Azouni (71’ Kanu), Stojanovic (56’ Charisis), Van der Bruggen (87’ Ezekiel), Chevalier, Avenatti, Mboyo

Geel: Mboyo, Stojanovic, Charisis, Hines-Ike, Avenatti

 

Sporting Charleroi - KV Kortrijk "Anders bekeken".